Bøger / faglitteratur / biografier

Menneskets ondskab og livets godhed : Løgstrups filosofi om tilværelsen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


12 Løgstrup-kendere skriver om forskellige temaer i K.E. Løgstrups (1905-1981) forfatterskab: etik, metafysik og Løgstrups aktualitet i det 21. århundrede. Med faktabokse, diskussionsspørgsmål og billedmateriale.

Indhold

Introduktion (Bjørn Rabjerg: K.E. Løgstrup : dansk religionsfilosofi i det 20. århundrede); Etik (Anna Bank Jeppesen: Et krav om kærlighed. Carla Nielsen: Når Gud går i vejen : om der gives en særlig kristen etik. Ulrik Becker Nissen: Selfølgelig er der en kristen etik. Jes Harfeld: Du holder altid noget af svinets liv i din hånd : Løgstrup og bioetikken) ; Metafysik (Svend Andersen: Tillid fra universet. Lone Slot Nielsen: Dagen derpå : hippien, døden og den religiøse tydning. Maria Møller: Den grusomme Gud : Løgstrup og det ondes problem) ; Løgstrup i det 21. århundrede (Bo Grymer: Hvorfor er der noget og ikke intet? : om troen på den skabende og opretholdende gud. Kjeld Slot Nielsen: Hvad skal kirken ifølge Løgstrup? David Bugge: Litteraturen, løgnen og livet. Kees van Kooten Niekerk: Rettens pris. Viggo Mortensen: At affinde sig med pluralisme er åndelig dovenskab : Løgstrup og det multireligiøse)


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. sep. 2011

af

af

Grethe Lorentzen

d. 29. sep. 2011

Forfatterne til denne læseværdige bog om Løgstrups filosofi og tænkning har lagt fremstillingen pædagogisk tilrette med henblik på anvendelse i studieøjemed. Den er velegnet til selvstudium for alle Løgstrup interesserede, og specielt velegnet til undervisning og gruppestudium fra og med gymnasialt niveau.

Knud Ejler Løgstrup (1905-1981) er kendt som religionsfilosofiker og den største danske tænker siden Kierkegaard. Løgstrups sprog var dog ikke letforståeligt, og bidragyderne har gjort sig umage for at gøre Løgstrups tanker om etik og metafysik tilgængelige. Hovedparten af bidragyderne er tilknyttet Aarhus Universitet. Fremstillingerne falder i tre dele: Løgstrups tanker om etik, metafysik og Løgstrups aktualitet i det 21. århundrede. Kapitlerne er beriget med faktabokse, diskussionsspørgsmål og et interessant billedmateriale. Desuden indeholder denne korte og læsevenlige fremstilling en Løgstrup biografi, litteraturliste og forslag til brug af bogen i et studiemiljø. Bogen ligger tilgængelig i pdf format på adressen: http://mags.datagraf.dk/aau/4/.

Forfatterne foreslår følgende supplerende god læsning om Løgstrup: Svend Andersen: Løgstrup, 2005, David Bugge: Løgstrups mange ansigter, 2005 og Ole Jensen: Historien om K.E. Løgstrup, 2007.

Nydeligt sammenhængende, fagligt vedfunderet og læsevenlig fremstilling af Løgstrups filosofi og tænkning med læseren i fokus. Til alle interesserede og specielt velegnet til undervisning og gruppestudium.