Gå til indholdMennesket i naturen - naturen i mennesket : om naturlig variation


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

435 sider: ill. i farver

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Med evolutionslæren og mikrobiologien som grundlag beskrives livets historie med fokus på menneskets opståen og oprindelse


Anmeldelser (3)


27. jan. 2016

Odyssé gennem livets historie: Dets opståen, menneskets oprindelse og hvad fremtiden måtte bringe. For interesserede i naturvidenskab.

Forfatteren er cand. scient. og safariguide med en omfattende rejse- og ekspeditionsvirksomhed bag sig. Bogen er delt i tre: Generelt om hvad naturvidenskaben er nået til inden for evolutionslæren, menneskets udvikling og indflydelse og endelig mikrobiologi, hvor mennesket ses som værtsdyr for bakterier og virus. Den afveksler mellem videnskabelige afsnit, cases og forfatterens egne beretninger og betragtninger fra rejser og ekspeditioner. Illustreret med spredte farvefotoer og tegninger.

Bogen er en blanding af betragtninger over den nyeste forskning inden for området og mange eksempler fra forfatterens egne iagttagelser ved rejser og ekspeditioner. Specielt den tredje del om mennesket som værtsdyr har en utraditionel indfaldsvinkel. Der er ingen enkle forklaringer, men inspiration til selv at opsøge viden ud fra betragtningen om at naturen konstant forandrer sig. Den udfordrer også gængse opfattelser, fx af artsbegrebet. Bogen er let forståelig.

Bogen minder en del om Da mennesket blev menneske


, 2015. Men spænder dog emnemæssigt bredereBogen minder en del om Da mennesket blev menneske, 2015. Men spænder dog emnemæssigt bredere.

Lektørudtalelse

Af

Erik Nicolaisen Høy

Politiken

Af

Mikael Rothstein

d. 4. nov. 2016

Berlingske tidende

Af

Lars Henrik Aagaard

d. 29. feb. 2016


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2017

Bog

2016

Ebog

2016