Gå til indholdBøger / faglitteratur

Menneskelig blindhed og livets betydning


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

74 sider: ill.

Udgivet

2014

Ophav

Marianne Kølle(redaktør)

Jesper Hermann(redaktør)

Tom Bøgeskov(oversætter)
Originaludgave

1899


Beskrivelse


To forelæsninger om menneskets erkendesituation i verden, et helt verdenssyn og vores moralske relation til den. Verden og andre mennesker i den forstås indefra, responsivt og sansende. Både verden og sandheden er, skriver forfatteren, for stor for et enkelt menneske at sande. De praktiske konsekvenser af denne opfattelse ses i forfatterens tale om, hvad der gør et liv betydningsfuldt, der handler om undervisning, uddannelse, civil ansvarlighed og livsidealer


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj. 2014

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 6. maj. 2014

Målgruppen er begrænset til fagfolk inden for psykologi og filosofi samt andre med interesse for værdier og idealer i den menneskelige tilværelse.

William James (1842-1910) var en amerikansk psykolog og filosof og har bl.a. gjort sig bemærket i skrifter om religion, uddannelse og erkendelsesteori samt som foredragsholder. Nærværende er en oversættelse af 2 forelæsninger holdt for studerende og lærere. Forelæsningen om menneskelig blindhed handler om den blindhed, mennesket har i forhold til følelser for, individer der er anderledes end en selv. At livet rummer værdier og meninger, som det er svært at se. I forelæsningen om livets betydning beskæftiger han sig med livets idealer ud fra litterære og oplevede eksempler. Begge emneområder har stadig aktualitet.

James er tidligere oversat til dansk med Sjælelære, 1904, Religiøse erfaringer, 1963 og Menneskets udødelighed, 1918 hvoraf de to sidste findes på flere danske biblioteker.

To forelæsninger af almenmenneskelig karakter om livets værdier, idealer og menneskelig blindhed af den amerikanske psykolog og filosof oprindeligt udgivet i 1899.


Information

d. 30. mar. 2019

af

af

Steen Nepper Larsen

d. 30. mar. 2019


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 51, nr. 4 (2014)

af

af

Henning Strand

Årg. 51, nr. 4 (2014)Informationer og udgaver

2014

Bog

William James (f. 1842)

Mindspace, 1. udgave

2014

E-bog

William James (f. 1842)

Mindspace, 1. udgave