Bøger / faglitteratur

Menneskeføde


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om at forstå de fysiske, biologiske og sociale principper bag en kostomlægning, der fører til at normale mennesker kan tabe sig og blive glade for deres mad.

Indhold

Flod & flamme (Strøm : stofstrømmen gennem et menneske ; Ild : levende væseners forbrænding ; Ligevægt : den selvregulerende krop ; Hormoner : reguleringens problemer ; Uråd : ernæringsforskningens faldgruber) ; Græs & stress (Gumle : menneskets oprindelse ; Dyrke : agerbrugets oprindelse ; Ville : overvægtens oprindelse ; Ændre : afhængighedens oprindelse) ; Lette & lande (Glæde : hvad skal vi have at spise ; Bevægelse : motion og den trafik ; Samarbejde : hvordan skal vi leve? ; Befolkning : at komme ned på jorden ; Vægten II : et tal der rummer det hele)


Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. maj 2005

af

af

Lone Krøgh

d. 25. maj 2005

Med sin nye velskrevne bog har Tor Nørretranders atter sat gang i den offentlige debat. Menneskeføde handler om kost og ernæring i en historisk, kulturel og fysisk sammenhæng, og konklusionen er, at de officielle kostråd er forældede og ikke holder mange meter - de bygger ikke på videnskabelighed, men på skøn, myter og fejlfortolkninger. Vi skal helt væk fra at spise stivelse (kartofler, ris, pasta, brød og kornprodukter), sukker og dyrefedt. Til gengæld er det i orden med en tilpasset stenalderkost, dvs. masser af grøntsager, frugt, kød, fisk, æg og mager mælk. Veloplagt og ad overraskende stier fører Nørretranders os gennem en overvægtig verden, hvor årtusinders fejludvikling af føden har gjort os ude af stand til at tåle og omsætte den. Menneskeføde bygger på Nørretranders' egne erfaringer med at tabe sig, men er ikke en decideret slankebog med opskrifter og kalorietabeller. Bogen vil givetvis ikke hitte hos Ernæringsrådet, men temmelig sikkert på bibliotekerne (dels har Nørretranders en stor læserkreds, og dels er emnet interessant - tænk bare på de seneste års efterspørgsel på bøger om det glykæmiske indeks, South Beach-kuren og ikke mindst Dr. Atkins). Grundige noter og fyldige litteraturhenvisninger.


Politiken

d. 4. juni 2005

af

af

Oscar Umahro Cadogan

d. 4. juni 2005


Berlingske tidende

d. 21. maj 2005

af

af

Gert C Nielsen

d. 21. maj 2005


Bogmarkedet

Årg. 151, nr. 12 (2005)

af

af

Jens Jørgen Kjærgaard

Årg. 151, nr. 12 (2005)


Økologisk jordbrug

Årg. 25, nr. 339 (2005)

af

af

Lone Borg

Årg. 25, nr. 339 (2005)