Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Menneske først


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

106 sider

Udgivet

2023

Ophav

Erik Lindsø(forfatter)
Genre og formerindringer

Beskrivelse


Personlig fortælling om Erik Lindsø, der er blevet kristen på trods af en barndom i Indre Mission, som han tog stærkt afstand fra. I mødet med højskolen og det grundtvigske fandt han sin egen tro og kalder sig kristen. For voksne med interesse i kristendom og oplysning


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 2023

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 17. feb. 2023

Personlig fortælling om Erik Lindsø, der er blevet kristen på trods af en barndom i Indre Mission, som han tog stærkt afstand fra. I mødet med højskolen og det grundtvigske fandt han sin egen tro og kalder sig kristen. For voksne med interesse i kristendom og oplysning.

Erik Lindsø beretter om en barndom fyldt med mørke, strenge regler, fordømmelse, udskamning, påtaget fromhed og forlorenhed. Allerede tidligt i barndommen gjorde forfatteren modstand mod Indre Missions kristendomssyn, og han beskriver, hvad det gør ved et barn at vokse op med truslen om helvede og frafald. Som ung tager Erik Lindsø til Indien og bryder med det kristne, men han finder kristendommen senere - vel at mærke det glade budskab i livet som højskolelærer og via Grundtvig. Der indgår flere vers og citater i bogen, som er en del af serien "Kristendommen ifølge - ".

Meget velskrevet og livsbekræftende bog, som mange vil finde glæde i at læse. Forfatteren kommer godt omkring emnet og viser, hvordan en rejse væk fra en type tro, kan lede over til en anden. Der er ingen tvivl om, at forfatteren mener, at det grundtvigske kristendomssyn er meget bedre for ham - og for mange andre, og at Indre Mission har ødelagt meget for mange. Han fremhæver dog manglen i det grundtvigske på socialt engagement og en praktiserende omsorg for de svage, som han har oplevet missionen være bedre til.

Bøgerne i denne serie er generelt rigtig gode se fx: Tro mod ritualetMin svage tro


og Min svage troBøgerne i denne serie er generelt rigtig gode se fx: Tro mod ritualet og .


Kristeligt dagblad

d. 15. feb. 2023

af

af

Søren Hermansen (f. 1951-02-07)

d. 15. feb. 2023Informationer og udgaver

2023

Bog

Erik Lindsø

Eksistensen, 1. udgave

2023

E-bog

Erik Lindsø

Eksistensen, 1. udgave