Gå til indholdMeningsskabelse, organisering og ledelse : en introduktion til Weicks univers


Detaljer

Seneste udgave, bog


Anmeldelser (3)


5. maj. 2014

Den amerikanske organisationsteoretiker Karl E. Weick bevæger sig på et højt, ofte dobbelttydigt abstraktionsniveau, og selvom denne introduktion til hans begrebsverden er vellykket, kræver den god teroretisk ballast og en ledelsesmæssig baggrund på diplom-/bachelorniveau eller derover.

"Hvordan kan jeg vide, hvad jeg tænker før jeg har set, hvad jeg har sagt" er det oftest citerede Weick-udsagn, og det er også repræsentativt for både hans tænkning og hans stil. Weick tænker langsomt og dybt og udtrykker sig tilsvarende dunkelt og veksler gerne mellem socialkonstruktivisme og pragmatisme. Hans værker er originale og udfordrende, så han er central i den nyere organisationstænkning. Han er vidt læst og citeret i den del af ledelses- og organisationskulturen, der kan håndtere udtryk som at "oscillere ontologisk". Også her i Skandinavien er Weick læst og benyttet. Efter nem og meget kort introduktion, behandler forfatterne tre væsentlige hovedbegreber i Weicks forfatterskab: organisering, meningsdannelse og ledelse. Alt i alt er der tale om en forbilledlig gennemgang af Weicks begreber, der gør en vigtig teoretiker tilgængelig på dansk for et bredere, men dog stadig teoretisk meget velfunderet publikum.

Der findes ikke andre introduktioner til Weick på dansk, men målgruppen vil fx være den, der læser Ledelse og videnskabsteori.

En velskrevet introduktion til en væsentlig ledelsesteoretikers værk.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy

Danske bioanalytikere

Af

Jannie Gregers

2014, nr. 11

DJØF-bladet

Af

Flemming Poulfelt

Årg. 38, nr. 13 (2014)


Informationer og udgaver

Bog

2019

Bog

2014

Ebog

2019

Ebog

2014

Lydbog (net)

2019