En bearbejdet doktordisputats om litteraturens og kulturens rolle i fremkomsten af velfærdsstaten i 1950'erne og 1960'erne. På et akademisk niveau for litteraturhistorikere, sociologer og politologer.
Den tidligste debat om velfærdsstaten var i vid udstrækning en kulturdebat. Udvidelsen af statens ansvar for det kulturelle område var et væsentligt element i de tidligste visioner for velfærdsstaten. Forfatteren underbygger sine pointer gennem læsninger af tekster af Bodelsen, Rifbjerg, Palle Kjærulff-Schmidt, Thorkild Bjørnvig og ikke mindst Villy Sørensen. Sidstnævnte var en vigtig stemme og debattør i samtidsdebatten ved siden af navne som Peter P. Rohde og Julius Bomholt. Velfærdsstaten har ingen teoretikere, men det var de førnævnte personer, der gennem primært fiktionen undersøgte velfærdsstaten som samfundsform.
Det er trods bearbejdningen stadig en analyse på et relativt højt akademisk niveau, og det er fagkredsene bredt indenfor både humaniora og samfundsfagene, den vil interessere. Et velunderbygget indlæg i velfærdsstatens baggrund og historie med en lidt anderledes vinkel.
Det store værk i 6 bind om velfærdsstatens historie startende med Dansk velfærdshistorie. Bind 1 er hovedværket, men der er også titler som Flere sider af KS (Velfærdsstaten - rødder og perspektiver)Dansk velfærdshistorie. Bind 1 : Frem mod socialhjælpsstaten
Flere sider af KS (Velfærdsstaten - rødder og perspektiver)
Det store værk i 6 bind om velfærdsstatens historie startende med Dansk velfærdshistorie. Bind 1 er hovedværket, men der er også titler som .