Gå til indholdMen størst er : spændingsroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

355 sider

Udgivet

2019

Originaludgave

2019


Beskrivelse


Vi følger Hans og Ingeborg i tiden lige inden 2. verdenskrig bryder ud


Anmeldelser (1)


9. okt. 2019

Det er Tyskland i 1939 og Hans Werner vender hjem fra sine studier, da hans far har været i en ulykke. Hjemme møder han sin fjende fra folkeskolen, Ingeborg. Hun kan hjælpe ham, og han må skjule sin afsky for hende. For dem der holder af historiske romaner fra 2. verdenskrig.

Den unge Hans tvinges ind i krigen som luftwaffepilot, og sygeplejersken Ingeborg forsøger at komme ud af et forhold med en nazilæge. Samtidig hjælper hun Hans Werner med forsøgsmedicin til hans far. Vi møder også de to fanger Anke og Esther, der er fanger i kvindelejren i Ravensbrück, og de bliver involveret i de grufulde eksperimenter, der foregår. Man følger de unge mennesker og får indblik i, hvordan det var at være en ung og håbefuld tysker, da krigen brød , samt hvordan det var at være vidne til at miste kontrollen med sit liv og indordne sig et naziregime. Bogen er første bog i en trilogi.

En spændende og flot skrevet historisk roman. Og det er spændende at den har et tysk perspektiv. Det skinner tydeligt igennem, at forfatteren har gjort sin research.

En anden roman, hvor man også får indblik i de rædsler der foregik, er De udvalgte


En anden roman, hvor man også får indblik i de rædsler der foregik, er De udvalgte.

Lektørudtalelse

Af

Dorthe Marlene Jørgensen


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2020

Punktskrift

2020

Bog

2019