Gå til indholdMen de måtte jo dø


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

186 sider

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Ane Andersdatter blev som den sidste kvinde i Danmark, henrettet i 1861. Dømt for at have taget livet af tre af sine fire børn


Anmeldelser (4)


9. feb. 2017

Om Ane Andersdatter, den sidste kvinde i Danmark der blev henrettet. For læsere af historiske romaner.

Ane Andersdatter blev som den sidste kvinde i Danmark henrettet i 1861. Romanen fortæller Anes historie om forliste kærlighedsforhold, frygten for at ende på fattiggården og hvad der drev hende til at tage livet af tre af sine børn. Ind imellem kapitlerne om Anes historier, er kapitler om Anes veninder Johanne og Magdalene begge offentlige fruentimmere, samt Anes fjerde barn Hans Peter der som den eneste ikke blev taget af dage, og som levede den første del af sit liv uvidende om hvem hans biologiske mor var. Romanen bygger på historiske fakta, men dialog, følelser, tanker med mere er fiktion.

Emnet er spændende, desværre formår forfatteren ikke helt at fylde kød nok på til at det bliver en spændende roman. Sprog og handling er flad, hvilket gør at romanen alt i alt ikke efterlader det stor indtryk.

Af andre danske historiske romaner kan nævnes Kim Leines Profeterne i Evighedsfjorden


Kvinderne fra Thy


. Derudover har Maria Helleberg skrevet flere historiske romaner, hvoraf Kvinderne fra Thy er den nyeste. Begge er betydeligt bedre og velskrevne end ovenståendeAf andre danske historiske romaner kan nævnes Kim Leines Profeterne i Evighedsfjorden. Derudover har Maria Helleberg skrevet flere historiske romaner, hvoraf er den nyeste. Begge er betydeligt bedre og velskrevne end ovenståendeAf andre danske historiske romaner kan nævnes Kim Leines Profeterne i Evighedsfjorden. Derudover har Maria Helleberg skrevet flere historiske romaner, hvoraf Kvinderne fra Thy er den nyeste. Begge er betydeligt bedre og velskrevne end ovenstående.

Lektørudtalelse

Af

Camilla Bøcher Roesen

Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Af

Bente Thomsen

Nr. 213 (2017)

Jyllands-posten

Af

Gerhardt Eriksen

d. 16. apr. 2017

Politiken

Af

Helle Hellmann

d. 8. mar. 2017


Informationer og udgaver

Bog stor skrift

2022

Lydbog (net)

2021

Punktskrift

2020

Bog

2017

Ebog

2017