Gå til indholdMellemøsten nu


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

239 sider

Udgivet

2019

Originaludgave

2019


Anmeldelser (2)


29. jan. 2020

En bog hvor Danmarks Mellemøsteksperter byder på indblik i de historiske og eksisterende konflikter og dilemmaer i Mellemøsten. For læsere med interesse for politiske og historiske bøger.

16 Mellemøsteksperters artikler er samlet i "Mellemøsten nu" og byder på indsigt i, hvilke konflikter der hersker i regionen herunder Irak, Syrien, Yemen, Israel, Egypten, Saudi-Arabien m.fl. Af nogle bidrag kan nævnes "Rolf Holmboe: Det ulykkelige Arabien", "Lars Erslev Andersen: I fremtidens Mellemøsten vil millioner leve i permanente undtagelseszoner", "Tore Refslund Hamming: Trods næsten 20 års kamp står den jihadistiske bevægelse stærkere end nogensinde før", "Troels Burchall Henningsen: Irak: Kan kalifatet genopstå?", "Sune Haugbølle: Kommer retfærdigheden til Syrien?", "Morten Valbjørn: Svar på sekterisme". Med beskrivelsen af de politiske og historiske situationer i Mellemøsten byder eksperterne også på egen analyse, vurdering samt perspektiv.

Gennem bogens forskellige artikler får man indblik i, hvor kompleks situationen i mange af de mellemøstlige lande er. Bogen er et must-read, hvis man ønsker viden om den herskende uro og hvorfor det er svært at finde en holdbar løsning på de mange konflikter. Artiklerne er nuancerede, spændende og vigtige for debatten herhjemme.

Af andre titler om Mellemøsten findes fx Olie, Israel og modernitet


Demokrati i Mellemøsten


Politik og sikkerhed i Mellemøsten


, Demokrati i Mellemøsten og Politik og sikkerhed i MellemøstenAf andre titler om Mellemøsten findes fx Olie, Israel og modernitet, og Politik og sikkerhed i MellemøstenAf andre titler om Mellemøsten findes fx Olie, Israel og modernitet, Demokrati i Mellemøsten og Af andre titler om Mellemøsten findes fx Olie, Israel og modernitet, Demokrati i Mellemøsten og Politik og sikkerhed i Mellemøsten.

Lektørudtalelse

Af

Hamide Kara

Berlingske tidende

Af

Peter Nedergaard

d. 27. dec. 2019


Informationer og udgaver

Bog

2019