Gå til indholdBøger / faglitteratur

Mellem lean & ledelse : når mellemlederen gør en forskel


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

146 sider: ill.

Udgivet

2011

Ophav

Anders Nørgaard (f. 1970-09-13)(forfatter, (hovedansvarlig))

Henrik Andersen (f. 1961-05-27)(forfatter, (hovedansvarlig))

Søren Brandi(forfatter)

Beskrivelse


Værktøjer til, at mellemlederen kan håndtere de udfordringer, lean medfører


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2011

af

af

Birgit Hald

d. 17. mar. 2011

Bogen henvender sig specifikt til mellemledere i virksomheder, der arbejder med lean-forandringer eller skal til at gøre det, men mange af de ting mellemlederen skal være opmærksom på i den forbindelse, er så almene for rollen at bogen også kan bruges af mellemledere uden lean eller andre specielle forudsætninger.

Forfatterne har erfaring som rådgivere inden for strategisk ledelse, lean og forandringsledelse, og denne bog er en slags fortsættelse af Langsigtet lean, 2009 og bygger på forfatternes fortsatte samarbejde med klienter. Lean bruges primært til effektivisering i produktionsvirksomheder, men har bredt sig også til den offentlige sektor, og mellemlederne spiller en vigtig rolle i den kulturforandring, der skal til, for at lean bliver en succes. Forfatterne gennemgår bl.a. de psykologiske faktorer og kommunikationens betydning og giver gode eksempler fra det virkelige liv. Bogen er skrevet i et godt sprog uden for meget fagterminologi, og den er illustreret med grafer, nyttige skemaer og udmærkede, men lidt anonyme tegninger. Bagest er der en forklaring på specielle lean-udtryk samt litteraturhenvisninger.

Blandt bibliotekets bøger om lean og ledelse kan Mellem lean og ledelse bedst sammenlignes med Den gode leanleder, 2009 der er på nogenlunde samme niveau, men ikke fokuserer på mellemlederens rolle.

Bogen giver en god indføring i rollen som mellemleder i virksomheder, der arbejder med lean, men andre mellemledere kan også få udbytte af at læse med.


Berlingske tidende

d. 15. maj. 2011

af

af

Jesper Beinov

d. 15. maj. 2011


Effektivitet

nr. 3 (2011)

af

af

Thomas Bøhm Christiansen

nr. 3 (2011)Informationer og udgaver

2011

Bog

Illustrator: Sketches for Professionals

Gyldendal Business, 1. udgave

2011

E-bog

Illustrator: Sketches for Professionals

Gyldendal Business, 1. e-bogsudgave