Bøger / faglitteratur / kogebøger

Medmennesker på menuen : livshistorier og opskrifter


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
157 sider: ill. i farver
Udgivet
2015
Genre og form
kogebøger, opskrifter

Beskrivelse


Personlige beretninger og opskrifter fra Burma, Spanien, Irak, Sri Lanka, Slovenien, Egypten, Afghanistan, Tyrkiet, Congo, Italien, Somalia, Brasilien, Iran, Mexico, Vietnam, Kosovo og Sydsudan.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2015

af

af

Stine Grabas

d. 11. juni 2015

Kogebog med opskrifter fra forskellige lande, hvor der samtidig gives en personlig fortælling om hjemlandet og Danmark. Skoleelever, der skriver om andre landes kulturer vil kunne finde informationer her.

Forfatterne har foreviget de udlændinge, som bl.a. har kommet på Stjernen. Stedet er et kristent tilbud fra Indre Mission, hvor de bla. tilbyder dansk undervisning. Stjernens formål er at få folk til at tænke mere på deres medmennesker og fortælle, hvor meget kirken og troen kan betyde i samfundet. Forfatterne har mødt 20 personer, som på et par sider fortæller deres egen historie. Personerne er enten flygtninge eller er kommet til Danmark af andre grunde. Fortællingen afsluttes med en ret, hvilket samlet ser gør bogen til en kogebog med opskrifter fra alverdens lande.

Interessante fortællinger fra andre kulturer og deres møde med Danmark og danskerne. Opskrifterne er varierede og nemme at gå til, hvilket sammen med fortællingerne gør bogen personlig og vedkommende. Det er af mindre betydning, at bogen har en tilknytning til det kristne miljø.

Kogebøger med mad fra forskellige lande findes der flere af fx Smag på EuropaVerdensmad fra din lokale etniske købmandBeretninger fra fremmede køkkener og Verdensmad fra din lokale etniske købmand. Det har ikke været muligt at finde noget med så mange personlige beretninger, men alternativt kan Kirks beretning om sin gastronomiske rejse Beretninger fra fremmede køkkener nævnesKogebøger med mad fra forskellige lande findes der flere af fx Smag på Europa og . Det har ikke været muligt at finde noget med så mange personlige beretninger, men alternativt kan Kirks beretning om sin gastronomiske rejse Beretninger fra fremmede køkkener nævnesKogebøger med mad fra forskellige lande findes der flere af fx Smag på Europa og Verdensmad fra din lokale etniske købmand. Det har ikke været muligt at finde noget med så mange personlige beretninger, men alternativt kan Kirks beretning om sin gastronomiske rejse nævnes.