Bøger / faglitteratur / samtaler

Med venner i lys : samtalebog med ungdomsvennerne Jan Lindhardt og Johannes Møllehave


Beskrivelse


Tidligere biskop Jan Lindhardt (f. 1938) og tidligere præst Johannes Møllehave (f. 1937) har været en tur til Rom hvor de får vendt de vigtigste forhold i livet. Det er ikke mange ting de to herrer er enige om, så der er mange hede og gode diskussioner.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 2009

af

af

Hans Michelsen

d. 20. okt. 2009

Læsere af biografier vil på grund af de to populære samtalepartnere sluge bogen.

To ungdomsvenner er af forlaget sendt til Rom. I bogen gengives deres samtaler præget af et langt liv som henholdsvis præst og biskop. De diskuterer bl.a. familie, venner, kærligheden, det gode og det onde, hvor indholdet skabes af deres erfaringer fra den danske folkekirke og som offentlige personer. Som vanligt benytter Johs. Møllehave mange litterære citater og Jan Lindhardt leger med sproget. Titlen er hentet fra Grundtvigs salme "Den signede dag" (DDS 402). Bogens debattører kræver vist ingen nærmere præsentation, og dens redaktør er journalist.

Blandt de mange bøger de hver for sig har udgivet kan nævnes Jan Lindhardts samtalebog med Farshad Kholgi I begyndelsen var ordet der slet ikke, 2008 samt erindringsbogen Det skal råbes, 2008. Johannes Møllehave har i en samtale med Synne Garff fortalt om Bibelen Bibelen har ordet, 2009 og i en samtalebog med Erik Bjerager Det ender godt, 2009 om døden, sorgen og håbet.

Det er en underholdende bog, der på trods af de to kapaciteter ikke stikker så dybt. Hurtige pointer veksler med mere dybsindige kommentarer. De er ikke altid enige, og det er i denne forskellige opfattelse, at bogens værd skal ses. Af og til kommer der meget markante og skarpe synspunkter frem.


Kristeligt dagblad

d. 27. okt. 2009

af

af

Doris Ottesen

d. 27. okt. 2009


Præsteforeningens blad

Årg. 100, nr. 4 (2010)

af

af

Finn Feilan

Årg. 100, nr. 4 (2010)