Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Med hjertet som adresse : en beretning om min vaya con Dios


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

256 sider

Udgivet

2020

Ophav

Tine Kust (f. 1957)(forfatter)

Mette Riising(redaktør)
Genre og formerindringer, biografier
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Hvordan genfinder man livsmodet efter nedtur og behandling for alkoholmisbrug? Forfatterens fint følte refleksioner om sin søgen, vilje og vej henvender sig til tænksomme biografilæsere og andre, der søger indblik i, hvordan et overvundet misbrug påvirker psyken længe efter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2020

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 7. sep. 2020

Hvordan genfinder man livsmodet efter nedtur og behandling for alkoholmisbrug? Forfatterens fint følte refleksioner om sin søgen, vilje og vej henvender sig til tænksomme biografilæsere og andre, der søger indblik i, hvordan et overvundet misbrug påvirker psyken længe efter.

Da Tine Kust, tidligere underviser, astrolog og alkoholiker, i 2013 forlader et Minnesota-behandlingssted i tørlagt tilstand, erklærer hun, at hun vil gå sin vaya con dios. Hun vil gå med Gud, ud for at finde en mening med livet. Det bliver svært, for alkoholmisbrug og et voldeligt parforhold har medført PTSD, efterfulgt af ensomhed, usikkerhed og mangel på tillid. Frygten for at kaste sig ud i livet går hånd i hånd med viljen. Tine får arbejde, nye venskaber og udvikler sin mentale styrke.

Tænksomme, fint sansede refleksioner med en særlig poesi i sproget, der understøtter det selvbiografiske forløb, fra overstået alkoholbehandling til 8 år senere at have genfundet ro, livsmod og tryghed i tilværelsen og en tro på Gud. Som læser mærker man Tines indre og ydre kampe og glæder sig med hende over hver ny landvinding og hver ny ven. Bogens omslagsgrafik siger ikke noget om bogens emne.

Ligger i umiddelbar forlængelse af Hvor går det hvide hen, når sneen smelter?Den dansende dæmon


Trækruter


Smil, din klovn!


Rus


, men kan også læses selvstændigt. Andre bøger om emnet er fx Den dansende dæmon, Trækruter, Smil, din klovn! og RusLigger i umiddelbar forlængelse af Hvor går det hvide hen, når sneen smelter?, men kan også læses selvstændigt. Andre bøger om emnet er fx , Trækruter, Smil, din klovn! og RusLigger i umiddelbar forlængelse af Hvor går det hvide hen, når sneen smelter?, men kan også læses selvstændigt. Andre bøger om emnet er fx Den dansende dæmon, , Smil, din klovn! og RusLigger i umiddelbar forlængelse af Hvor går det hvide hen, når sneen smelter?, men kan også læses selvstændigt. Andre bøger om emnet er fx Den dansende dæmon, Trækruter, og RusLigger i umiddelbar forlængelse af Hvor går det hvide hen, når sneen smelter?, men kan også læses selvstændigt. Andre bøger om emnet er fx Den dansende dæmon, Trækruter, Smil, din klovn! og .Informationer og udgaver

2020

Bog

Tine Kust (f. 1957)

Muse, 1. udgave

2020

Ebog

Tine Kust (f. 1957)

Muse, 1. udgave