Gå til indholdMed franske øjne : en samtale med Franc̨ois Zimeray


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

235 sider

Udgivet

2018

Originaludgave

2018


Beskrivelse


af Karin Mørch.

Den franske ambassadør i Danmark François Zimeray (f. 1961) fortæller om sit arbejde, hvor han promoverer franske virksomheder og fransk kultur. Han tegner et billede af det danske folk som tillidsfuldt og arbejdsomt. Desuden beskriver han den voldsomme oplevelse, da han i 2015 overlevede angrebet på Krudttønden


Anmeldelser (3)


23. maj. 2018

Den franske ambassadør i Danmark, Francois Zimeray, fortæller om sit arbejde og analyserer danskernes særpræg. Bogen kan læses af alle med interesse for ambassadørarbejde, danske værdier og særpræg.

Francois Zimeray har været ambassadør i Danmark fra 2013 til sommeren 2018. Gennem samtaler med Karin Mørch, giver Zimeray et indblik i sit arbejde som ambassadør, der bl.a. består i at bygge bro mellem Danmark og Frankrig, promovere franske virksomheder og varer, men også fransk kultur. Der gives en karakteristik af personen Zimeray som et søgende og vidende menneske, der med sin fortid som aktivist er en utraditionel ambassadør. Det utraditionelle har han vendt til sin fordel, og han har til dels genskabt den franske ambassade. Der er beskrivelser af indsættelsen, hvor han fik lov til at møde dronningen, og han fortæller om sit syn på monarki vs republik. Zimeray fortæller også om sin voldsomme oplevelse, da han deltog i arrangementet på Krudttønden i 2015. Desuden tegner han et billede af det danske folk som tillidsfuldt, effektivt og arbejdsomt.

En rigtig god samtalebog, der formår at tegne et knivskarpt billede af det danske folk, de danske værdier og vores særpræg. Desuden et godt indblik i det vidtfavnende ambassadør arbejde.

Om Zimerays tid som menneskerettighedsambassadør findes Jeg har set det samme ansigt overalt


Ambassadøren


, mens Ambassadøren tegner et portræt af USAs ambassadør i Danmark, Rufus GiffordOm Zimerays tid som menneskerettighedsambassadør findes Jeg har set det samme ansigt overalt, mens tegner et portræt af USAs ambassadør i Danmark, Rufus GiffordOm Zimerays tid som menneskerettighedsambassadør findes Jeg har set det samme ansigt overalt, mens Ambassadøren tegner et portræt af USAs ambassadør i Danmark, Rufus Gifford.

Lektørudtalelse

Af

Louise Urban Andersen

Politiken

Af

Matthias Dressler-Bredsdorff

d. 30. maj. 2018

Jyllands-posten

Af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 29. jul. 2018


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Punktskrift

2021

Bog

2018

Ebog

2018