Gå til indholdMed egne ord : 14 kvinders beretninger om seksuelle overgreb


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

203 sider

Udgivet

2018

genre/form

erindringerOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Antologi, hvor 14 kvinder igennem digte, dagbogsnotater og breve beretter om seksuelle overgreb i barndommen eller i voksenalderen


Anmeldelser (1)


13. apr. 2018

En antologi med 14 kvinders personlige beretninger om seksuelle overgreb i barndommen eller voldtægt i voksenalderen. For pårørende, ofre eller skoleelever som søger førstehåndsberetninger til forståelse af overgreb.

De 14 kvinders tekster er alle blevet til på et skrivekursus i vinteren 2016-17. Kvindernes opgave var at lade deres oplevelser manifestere sig i det skrevne ord fremfor at lade dem flyde i tanker og tale. Målet med bogen er at sætte fokus på, hvor vidtstrakte konsekvenser seksuelle overgreb har for ofrene og at det ikke bare er "noget der går over". Teksterne er både skrevet som breve, dagbogsudsnit og digte, og de konkluderer alle, at man skal fortælle hvad der er sket, forene sig med sin krop og at de voksne skal være der for børnene. Processen har været med til at aktivere noget i deltagerne, én udtaler fx "Efter projektet føler jeg et nyt ejerskab over min krop og mit liv. Jeg er kommet stærkere ud på den anden side".

En række stærke og til tider ubehagelige beretninger, som alle giver en klar og tydelig fornemmelse af hvad ofre til overgreb lever med resten af deres liv. Det er ikke en fagbog som kommer med færdiglavede løsninger på hvad man kan gøre, hvis man har været udsat for overgreb, men bogen giver en indsigt i overgreb som kun ofre kan give.

Du er ikke alene


Voldtægt


Et nej er et nej


, Voldtægt og Et nej er et nej er alle personlige beretninger om overgrebDu er ikke alene, og Et nej er et nej er alle personlige beretninger om overgrebDu er ikke alene, Voldtægt og er alle personlige beretninger om overgrebDu er ikke alene, Voldtægt og Et nej er et nej er alle personlige beretninger om overgreb.

Lektørudtalelse

Af

Kirstine Louise Grøngaard


Informationer og udgaver

Bog

2018