Gå til indholdMed dronningen i Det Kongelige Teater


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

327 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Samtalebog mellem Dronning Margrethe II og forfatter Nila Parly om dronningens oplevelse af udvalgte forestillinger på Det Kongelige Teater inden for opera, teater og ballet


Anmeldelser (4)


23. mar. 2020

Samtalebog mellem Dronningen og forfatter Nila Parly om udvalgte forestillinger på det Kongelige Teater inden for Opera, Teater og Ballet. For kultur- og royalt interesserede.

Bog i coffee table format om Dronningens forhold til Det Kongelige Teater og hendes store kendskab til scenekunsten. Bogen gennemgår fire operaer, fire skuespil og fire balletter. Til hver forestillng gennemgås handlingen og fakta om opsætning og medvirkende, derefter følger samtale mellem Dronningen og Nila Parly ud fra videoklip af forestillingerne og billeder. Dronningen fortæller både fagligt om de enkelte forestillinger og personligt om de oplevelser de enkelte opsætninger har givet hende. Indeholder mange billeder og illustrationer.

Smuk og indbydende bog, hvor man som læser får lyst til at se samtlige forestillinger, Dronningen og forfatteren samtaler om. De to kvinder ved i den grad, hvad de taler om, og både faktuelt og anekdotisk er bogen meget læseværdig.

Denne bog fortæller om Dronningens egne evner som scenograf og kostumedesigner: Eventyrdronningen


Trolden med de tre hoveder


, og denne om Det Kongelige Teaters historie: Trolden med de tre hovederDenne bog fortæller om Dronningens egne evner som scenograf og kostumedesigner: Eventyrdronningen, og denne om Det Kongelige Teaters historie: Denne bog fortæller om Dronningens egne evner som scenograf og kostumedesigner: Eventyrdronningen, og denne om Det Kongelige Teaters historie: Trolden med de tre hoveder.

Lektørudtalelse

Af

Inger Nygaard Kaad

Politiken

Af

Lise Garsdal

d. 16. apr. 2020

Kristeligt dagblad

Af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 16. apr. 2020

Berlingske tidende

Af

Jakob Steen Olsen

d. 17. apr. 2020


Informationer og udgaver

Bog

2020