Gå til indholdMaurice Ravel : "Monsieur Bolero"


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

125 sider: ill.

Udgivet

2021

genre/form

biografierOriginaludgave

2021


Beskrivelse


Portræt af den berømte franske komponist Maurice Ravel, bl.a. berømt for "Bolero". Bogen skildrer hans liv og de mange værker. For interesserede i klassisk musikhistorie og de store komponister


Anmeldelser (1)


1. apr. 2022

Portræt af den berømte franske komponist Maurice Ravel, bl.a. berømt for "Bolero". Bogen skildrer hans liv og de mange værker. For interesserede i klassisk musikhistorie og de store komponister.

Den franske komponist Maurice Ravel (1875-1937) var en ejendommelig personlighed, som holdt mest af isolation og aldrig omtalte sine værker for andre, førend sidste node var skrevet. I dag fremstår Ravel som en af de betydeligste og mest virtuose komponister i det tyvende århundredes musik, hvilket man kan læse ud af bogen og det imponerende bagkatalog, som ligeledes er beskrevet. Efter biografidelen er bl.a. kapitler om Ravels værker indenfor fx orkester-, kammer- og klavermusik samt opera og ballet. Bagerst findes desuden en litteraturliste. Forfatter Mogens Wenzel Andreasen har skrevet utallige bøger relateret til den klassiske musik og dens komponister.

Fint disponeret og velskrevet bog om Ravels liv og værk, som giver lyst til at dykke ned i de mange indspilninger, som findes på de fleste biblioteker.

Det er første selvstændige værk om Ravel på dansk, men Ravel er beskrevet i mange værker om den klassiske musiks store komponister, bl.a. i Klassisk musik


: alt hvad du skal vide når du lytterDet er første selvstændige værk om Ravel på dansk, men Ravel er beskrevet i mange værker om den klassiske musiks store komponister, bl.a. i Klassisk musik : alt hvad du skal vide når du lytter.

Lektørudtalelse

Af

Henrik H. Pedersen


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2022

Bog

2021