Bøger / faglitteratur til børn / håndbøger

Matematik


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juni 2009

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 15. juni 2009

Denne nye og reviderede udgave af Matematik i serien Gyldendals små opslagsbøger er et fantastisk hjælpemiddel og opslagsværk til matematikundervisningen i folkeskolens ældste klassetrin og på de videregående ungdomsuddannelser. Bogen giver en kort, præcis indføring i de matematiske begreber og rummer mange illustrative eksempler, som direkte kan overføres til elevernes egen opgavepraksis.

Bogen er en mellemting mellem et matematikleksikon, en udvidet formelsamling og en eksempelsamling. Fagudtrykkene forklares i et matematisk korrekt sprog, som for den matematikkyndige er letforståeligt.

Denne nye udgave er blevet opdateret og ajourført, så den passer til nye Fælles Mål 2009. Bogen indeholder derfor 60 sider mere end den tidligere udgave baseret på mere end 150 nye opslagsord. Som supplement eller alternativ til denne udgivelse kan man også vælge Matematikhåndbogen, 2003, som dog endnu ikke er opdateret og ajourført i forhold til nye Fælles Mål 2009.

Bogen er et sublimt hjælpemiddel, opslagsværk og arbejdsredskab til anvendelse i matematikundervisningen i både folkeskolens ældste klassetrin og på de videregående ungdomsuddannelser. Det er en bog, som alle elever bør have stående hjemme på værelset ved siden af alle de andre opslagsværker.


Bibliotekernes vurdering

d. 1. aug. 2003

af

af

Søren Brunbech

d. 1. aug. 2003

Denne lille og handy matematikopslagsbog er alfabetisk ordnet og giver forklaringer på emner og fagudtryk fra folkeskolens matematikundervisning, og på nogle områder lidt ud over det. Omfanget af artiklerne varierer fra helt korte forklaringer og definitioner over et par linjer til længere mere sammenhængende artikler over flere sider om fx potenser, funktioner og perspektivtegning. Mange forklaringer er ledsaget af tegninger og af eksempler. I den forklarende tekst bliver det angivet med kursiv, hvis ordet kan findes som selvstændigt opslagsord, og det betyder at man kan komme til at bladre en hel del frem og tilbage. Det overskuelige layout, hvor opslagsordene er placeret med farvet skrift i marginen, gør dog at man nogenlunde kvikt kan orientere sig. Efter den alfabetiske del følger en symbolliste, der forklarer en del af de symboler, man støder på i matematikken. Bogen har lidt mere med og mere uddybende forklaringer, end man finder i Formel- og tabelsamling til folkeskolens matematikundervisning i 7.-10. klasse (2001), men betydeligt mindre end i Karush Matematisk opslagsbog(1999). Den vil være et nyttigt hjælperedskab for elever på folkeskoleniveau og selvfølgelig også for andre, der vil have genopfrisket matematikken.