Gå til indholdBøger / faglitteratur

Matchday : turen går til engelsk fodbold


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

317 sider: ill. i farver

Udgivet

2019

Ophav

Bardocz Peter(korttegner)

Jason Hawkes(illustrator)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Morten Bruun tager læseren med til en matchday på 49 engelske fodboldstadions, mens han i tilbageblik fortæller om klubberne og deres historie. Han beskriver alle klubberne i Premier League og The Championship plus samtlige 24 mesterhold - krydret med fakta og anekdoter. Bl.a. om danskeres tilknytning til klubben og de største spillere og managers gennem tiden


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. okt. 2019

af

af

Michael Linde Larsen

d. 1. okt. 2019

Underholdende og faktabaseret rejsebog om 49 engelske fodboldstadions med fortællinger om dem og den lokale klub. Mest en lækkerbisken til fan-feinschmeckerne af engelsk fodbold, men alle kan læse med og dykke ned i et stykke engelsk kulturhistorie, mange danskere kender fra fjernsynet eller fra fodboldrejser.

Morten Bruun er kendt som journalist og mangeårig fodboldkommentator af bl.a. engelske kampe. I bogen tager han læseren med til en matchday på engelske stadions, mens han i tilbageblik fortæller om klubberne og deres historie. Han beskriver alle klubberne i Premier League og The Championship plus samtlige 24 mesterhold. Hvert kapitel er krydret med fakta og anekdoter om den beskrevne klub. Bl.a. om danskeres tilknytning til klubben og de største spillere og managers gennem tiden. Det er både en guidebog til engelsk fodbold og en beskrivelse af engelsk fodbolds kulturhistorie gennem 130 år.

Det er en rigtig fin bog til alle, som interesser sig for fodbold. Morten Bruun deler på passioneret vis ud af en kæmpe viden om emnet. Den kan læses i et stræk, men man kan også sagtens plukke kapitler ud og læse om sine favorithold. Og med sin kulturhistoriske ramme er det en af de bedre fodboldbøger, som sætter spillet ind i en samfundsmæssig kontekst.

Det begyndte med Tipslørdager også en fin bog om engelsk fodboldkultur set gennem de historiske briller.


Point of view international [online]

d. 30. sep. 2019

af

af

Magnus Søndergaard

d. 30. sep. 2019Informationer og udgaver

2019

Bog

Illustrator: Jason Hawkes

Politiken, 1. udgave

2019

Ebog

Illustrator: Jason Hawkes

Politiken, 1. e-bogsudgave

2019

Lydbog (net)

Morten Bruun (f. 1965)

Politiken

2019

Lydbog (cd-mp3)

mp3

Politiken