Gå til indholdMasada : spændingsroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

316 sider

Udgivet

2018

genre/form

roman,

spændingOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Tre mennesker inddrages i jagten på det mystiske fænomen "Masada". Er der sammenhænge til en dansk terrorcelle og begivenheder for 25 år siden?


Anmeldelser (8)


8. feb. 2018

Spændende politisk thriller, som foregår i nutidens København og hvis plot har ingredienser som frygten for terror og den altid brandfarlige konflikt mellem palæstinensere og israelere. Guf for dig som læser spændingsbøger med et politisk tvist.

Vi befinder os i København. Her bor Rune Dalum, som har skiftet sin chefstol ud med et job som rengøringsassistent, da det firma han havde arbejde for i mange år bliver overtaget af et svensk firma. Sammen med en ung dreng som bor på etagen over Rune og den tidligere efterforsker Ludmilla Noam inddrages han i jagten på det som kaldes "Operation Masada". En palæstinenser, der for 25 år siden hjalp en dansk terrorcelle er samtidig vendt tilbage til Danmark. Er der mon en forbindelse mellem nutiden og begivenhederne fra dengang?. Det fysiske Masada er en 400 m høj klippe, som er en naturlig fæstning bebygget flere gange før kristen tidsregning. Klippen ligger ved Det Døde Hav i Israel. Morten Hesseldahl har fx også skrevet Drager over Kabul


, som vandt Dansk Kriminalakademis pris i 2007. Han har beklædt flere chefposter, bl.a. som teaterchef på Det Kgl. Teater, og er for nyligt blevet udnævnt til forlagsdirektør på GyldendalVi befinder os i København. Her bor Rune Dalum, som har skiftet sin chefstol ud med et job som rengøringsassistent, da det firma han havde arbejde for i mange år bliver overtaget af et svensk firma. Sammen med en ung dreng som bor på etagen over Rune og den tidligere efterforsker Ludmilla Noam inddrages han i jagten på det som kaldes "Operation Masada". En palæstinenser, der for 25 år siden hjalp en dansk terrorcelle er samtidig vendt tilbage til Danmark. Er der mon en forbindelse mellem nutiden og begivenhederne fra dengang?. Det fysiske Masada er en 400 m høj klippe, som er en naturlig fæstning bebygget flere gange før kristen tidsregning. Klippen ligger ved Det Døde Hav i Israel. Morten Hesseldahl har fx også skrevet Drager over Kabul, som vandt Dansk Kriminalakademis pris i 2007. Han har beklædt flere chefposter, bl.a. som teaterchef på Det Kgl. Teater, og er for nyligt blevet udnævnt til forlagsdirektør på Gyldendal.

Spændende, velskrevet og underholdende thriller med et skræmmende afsæt i det vi alle frygter, terror i Danmark.

Kan sammenlignes med thrillers af fx Michael Larsen og Leif Davidsen.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Litteratursiden.dk [online]

Af

Per Eilif Månson

2018-07-30

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 7. mar. 2018

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 1. mar. 2018

Berlingske tidende

Af

Katherine Diez

d. 3. mar. 2018

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 7. mar. 2018

Weekendavisen

Af

Christian Dorph

d. 2. mar. 2018

Information

Af

Karen Syberg

d. 16. mar. 2018


Informationer og udgaver

Bog

2018

Lydbog (net)

2018

Lydbog (cd-mp3)

2018

Ebog

2018