Gå til indholdBøger / faglitteratur

Martinus, Darwin og intelligent design : en ny evolutionsteori


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

317 sider: ill.

Udgivet

2016

Ophav

Ole Therkelsen(forfatter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Martinus (1890-1981) og hans udviklingslære, som i forhold til darwinisme og teorien omkring intelligent design præsenteres som en tredje forklaringsmodel på de komplekse organismer i naturen og livets oprindelse


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ellen Lind Jensen

2007

En bog, der henvender sig til alle, der interesserer sig for udvikling. Det vil her sige evolutionen, hvadenten den ses ud fra en naturvidenskabelig, religiøs eller åndelig synsvinkel. Hermed henvender den sig også til alle, der interesserer sig for den danske åndsforsker Martinus (1890-1981). Det kræver i sig selv et vist abstraktionsniveau af læseren, men er man i stand til at gå ind på bogens og Martinus' tankegang, er den ikke svær at gå til.

Der har de senere år pågået en diskussion omkring udviklingsteorierne, især de 2 store retninger darwinismen og teorien om intelligent design. Darwinismen forklarer udviklingen ud fra tilfældig variation og naturlig udvælgelse (survival of the fittest). Mens intelligent design tilbageviser Darwins lære og konkluderer, at der må være anden årsag - en styrende intelligens. Ole Therkelsen, der er cand.polyt. et scient. m.a.o. med et naturvidenskabeligt udgangspunkt, men også med et livslangt engagement i Martinus Kosmologi, tilbyder hermed en 3. forklaring på udviklingen nemlig Martinus', som han her fremstiller i lyset af de to førnævnte udviklingsteorier. Martinus argumenterer for, at alle levende væsener går mod en bevidst udvikling hen mod det fuldkomne og ser os alle som del af verdensaltet, som han opfatter som en levende organisme.

Om teorien intelligent designs opgør med Darwin findes fx Rosens råb, 2004 og Intelligent design : et nyt syn på udviklingen, 2005. Men ingen andre titler inddrager Martinus i diskussionen.

Interessant fremstilling og et velkomment og kompetent bidrag til evolutionsdebatten med udgangspunkt i en dansk åndsvidenskabsmands tankegods.


Kristeligt dagblad

d. 20. jul. 2007

af

af

Søren Hindsholm

d. 20. jul. 2007


Nyt aspekt

Årg. 39, nr. 4 (2007)

af

af

Ib van Deurs

Årg. 39, nr. 4 (2007)Informationer og udgaver

2016

Bog

Ole Therkelsen

Scientia Intuitiva, 2. udgave

2008

Bog

Ole Therkelsen

Borgen, 1. udgave

2017

Ebog

Ole Therkelsen

Scientia Intuitiva, 1. e-bogsudgave

2007

Ebog

Ole Therkelsen

Danmarks Blindebibliotek

2011

Punktskrift

Ole Therkelsen

Nota