Bøger / skønlitteratur / roman

Markløs : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
160 sider
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
roman, romaner
Originaludgave
2017

Beskrivelse


I en foranderlig natur vandrer de to brødre Malte og Emil hen over Fyn. De går nye veje og forsøger at komme overens med familiens historie.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. feb. 2017

af

af

Michael Linde Larsen

d. 9. feb. 2017

De to brødre Malte og Emil beslutter sig for, at gå hen over Fyn til den lille by Tellerup, hvor deres farfar for mange år siden slog sig ned. Det bliver en rejse ind i familiens historie i udkantsdanmark. Til læsere af bøger fra provinsen med noget på hjerte.

Markløs er betegnelsen for at gå hen over en mark udenom de gængse stier. Titlen sigter til brødrene Malte og Emil, der i løbet af nogle dage går til landsbyen Tellerup, hvor de har deres navn fra. Det bliver en vandring tilbage i tiden gennem et foranderligt fynsk landskab. Med i bagagen har de deres opløste familie og dens konflikter og usagte følelser. Det er Malthe Tellerup debutbog. Han bor selv i Vestjylland.

Bogen går på interessante stier, når det gælder fortællingen om udkantsdanmark. Der er et godt flow i sproget, og familiehistorien faldet fint sammen med den store fortælling om den fynske natur og dens voldsomme forandring. Vandringen og familiehistorien bliver dermed fortællingen om tabet af et gammelt Danmark og en søgen efter noget nyt.

af Thomas Espedal fortælles også mens forfatteren går, og naturen er baggrund for historien.


Jyllands-posten

d. 26. feb. 2017

af

af

Nicklas Freisleben Lund

d. 26. feb. 2017


Kristeligt dagblad

d. 24. feb. 2017

af

af

Niels Gunder Hansen

d. 24. feb. 2017