Bøger / faglitteratur / hellige skrifter

Mariaevangeliet


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


DETTE ER MIN EGEN NOTE.

Indhold

Historien om fundet ; Mariaevangeliet ; Mariaevangeliets opbygning og centrale temaer ; Kommentarer til Mariaevangeliet ; Mariaevangeliet som åbenbaringsskrift ; Et gnostisk evangelium? ; Hvor og hvornår blev Mariaevangeliet skrevet? ; Maria Magdalene i andre apokryfe skrifter og traditioner ; Disciplen Maria havde sit køn imod sig ; Hvorfor skrifterne blev gemt væk ; Maria Magdalene og kvinden som salver Jesus ; Maria Magdalene som opstandelsesvidne og trofast discipel ; Fra Johannesevangeliet ; Kvinden med salvekrukken


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jan. 2017

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 11. jan. 2017

"Mariaevangeliet" indeholdende den danske oversættelse af evangeliet samt forhistorie, tolkninger og perspektiveringer til andre kristne tekster. For voksne med faglig interesse i kristendom.

Fagbog skrevet af forsker, der behersker koptisk og græsk, som Mariaevangeliets to udgaver er skrevet på. Bogen indeholder introduktion samt historien om fundet. Dernæst følger selve evangeliet (den del, der er tilbage). Evangeliet fylder kun seks sider. Efter evangeliet beskriver forfatteren, hvad evangeliet handler om samt perspektiverer til andre kristne kilder - både kanoniske og apokryfe. Der anvendes malerier og litteraturcitater for at vise, hvordan Maria Magdalene-skikkelsen er blevet tolket gennem tiderne. Der er stort fokus på Maria som kvinde, og det at kvinder i det patriarkalske samfund ikke kunne være forkyndere.

Veldokumenteret og velskrevet fagbog. Bogen vækker den interessante tanke, at hvis Maria var blevet accepteret som forkynder, ville kvindernes stilling i trosliv og verden generelt være et andet. Selve evangeliet er vanskeligt tilgængeligt, og forfatterens tolkninger dermed nødvendige for den udenforstående læser. Beskrivelsen af, at det var Paulus kvindesyn; at kvinder skal tie i forsamlinger, og ikke et ligestillet kønssyn, der fik overtaget i oldkirken, er meget interessant beskrevet.

Disse to udgivelser indeholder også viden om Maria Evangeliet og andre apokryfe skrifter Maria Magdalene og Oldkristne tekster.


Kristeligt dagblad

d. 13. mar. 2017

af

af

Carsten Mulnæs

d. 13. mar. 2017


Politiken

d. 13. apr. 2017

af

af

Christoffer Emil Bruun

d. 13. apr. 2017


Weekendavisen

d. 3. feb. 2017

af

af

Liselotte Wiemer

d. 3. feb. 2017


Præsteforeningens blad

Årg. 107, nr. 24/25 (2017)

af

af

Jeanette Capion

Årg. 107, nr. 24/25 (2017)