Gå til indholdMaria : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

250 sider

Udgivet

2020

genre/form

romanOriginaludgave

2020


Anmeldelser (8)


17. feb. 2020

To kvinder fylder 40 år. I tilbageblik ser de tilbage på, hvordan deres liv har formet sig, og hvordan de er endt hvor de er. En roman i 2 dele, der handler om de valg vi træffer, og hvordan de påvirker vores liv. For især kvindelige læsere af nutidig dansk skønlitteratur.

Vi møder to kvinder i krise på deres 40 års fødselsdag. Der er mange lighedspunkter mellem dem og deres opvækst, men deres valg i livet har bragt dem to vidt forskellige steder hen. I 1. del møder vi Maria, som er fortabt i sit eget liv. Hun har et job hun hader, en mand der er hende utro og børn der foragter hende. I 2. del møder vi en Maria, der har taget styring i sit liv. Hun har et krævende lederjob, en mand der beundrer hende, og to små børn hun har svært ved at være noget for. For begge kvinder bliver deres 40 års fødselsdag et vendepunkt. De 2 dele af romanen er opbygget, så hver del består af 16 kapitler med de samme overskrifter.

Velskrevet og interessant debut. De to Maria'er har så mange ligheder, at man som læser bliver i tvivl om hvorvidt de egentligt er samme person. Men det er også med til at tydeliggøre bogens budskab, om hvordan de livsvalg man tager påvirker hele ens liv. Bogen vil egne sig godt til læsekredse.

Romanens temaer findes også hos andre nutidige danske forfattere. Fx i Kristina Stoltz Som om


4 3 2 1


Liv efter liv


. Dobbeltportrættet af to så ens kvinder minder også om bøger som 4 3 2 1 og Liv efter liv, hvor man lader samme hovedperson gennemgå forskellige livRomanens temaer findes også hos andre nutidige danske forfattere. Fx i Kristina Stoltz Som om. Dobbeltportrættet af to så ens kvinder minder også om bøger som og Liv efter liv, hvor man lader samme hovedperson gennemgå forskellige livRomanens temaer findes også hos andre nutidige danske forfattere. Fx i Kristina Stoltz Som om. Dobbeltportrættet af to så ens kvinder minder også om bøger som 4 3 2 1 og , hvor man lader samme hovedperson gennemgå forskellige livRomanens temaer findes også hos andre nutidige danske forfattere. Fx i Kristina Stoltz Som om. Dobbeltportrættet af to så ens kvinder minder også om bøger som 4 3 2 1 og Liv efter liv, hvor man lader samme hovedperson gennemgå forskellige liv.

Lektørudtalelse

Af

Sanna Stagaard Gade

Jyllands-posten

Af

Katrine Sommer Boysen (f. 1980)

d. 6. mar. 2020

Berlingske tidende

Af

Birgitte Borup

d. 6. mar. 2020

Politiken

Af

Benedicte Gui de Thurah Huang

d. 6. mar. 2020

Kristeligt dagblad

Af

Nils Gunder Hansen

d. 6. mar. 2020

Weekendavisen

Af

Linea Maja Ernst

d. 6. mar. 2020

Information

Af

Karen Syberg

d. 6. mar. 2020

Litteratursiden.dk [online]

Af

Marianne Träff

2020-05-14


Informationer og udgaver

Bog

2020

Bog

2020

Lydbog (cd-mp3)

2020

Lydbog (net)

2020

Ebog

2020