Gå til indholdMarens vilje : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

412 sider

Udgivet

2018

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Biografisk roman om Maren Sørensen (1882-1957), der uddanner sig til sygeplejerske og begynder sit virke i det dansk/tyske grænseland. Vi følger Maren gennem to verdenskrige, etableringen af Helsehjemmet og det utrættelige arbejde for det danske mindretal


Anmeldelser (2)


4. maj. 2018

Maren Sørensen var en af de første danske kvinder, der modtog ridderkorset for sit store sociale arbejde, men i dag er hun nærmest ukendt i offentligheden. For læsere af biografiske romaner og historiske kvindeskildringer.

Maren Sørensen blev født i 1882 i Vestjylland af fattige forældre, der sendte hende ud at tjene som helt lille. Som ung kvinde vækkes hendes interesse for sygepleje, da moderen bliver syg og dør, og hun uddanner sig til sygeplejerske og begynder sit virke i det dansk/tyske grænseland. Bogen følger Maren gennem to verdenskrige, etableringen af Helsehjemmet i Sønder Vilstrup og det utrættelige arbejde for det danske mindretal. Troen på Gud fylder en stor del af Marens liv og hun når både at etablere egen meninghed og at blive præsteviet, det sidste dog aldrig officielt.

Velskrevet biografisk roman om en for mange ukendt kvindeskikkelse. Det er tydeligt, at forfatteren dedikeret ønsker at fortælle Marens historie og bortset fra et par småfejl i starten virker bogen gennemresearchet og bearbejdet. Den store detaljerigdom bevirker imidlertid at handling og flow flere steder sinkes og bogen virker en anelse for lang, men samtidig er der en ro og fordybelse over fortællingen, der vil glæde tålmodige læsere.

Det er oplagt at læse forfatterens egen 4-binds serie fra det Sønderjyske, hvor Det usagte


er sidste uafhængige bindDet er oplagt at læse forfatterens egen 4-binds serie fra det Sønderjyske, hvor Det usagte er sidste uafhængige bind.

Lektørudtalelse

Af

Christine Christensen

Kristeligt dagblad

Af

Claus Grymer

d. 25. jun. 2018


Informationer og udgaver

Bog

2018

Lydbog (net)

2018

Ebog

2018

Lydbog (cd-mp3)

2014