Gå til indholdManta : digte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

Ca. 90 sider ; 28 cm

Udgivet

2019

Originaludgave

2019


Beskrivelse


Prosadigte med selvironisk dobbelthed om skønhed, tomhed, macarons og håndmalede zebraer


Anmeldelser (5)


16. okt. 2019

Livet udsat for reklameverdenens ulidelige lethed - og fascination. Lækker, legende og ironisk lyrik for viderekommende.

"Til den der vil overleve og elskes. En manual i guddommelighed, nem at gå til" er den selvironisk bagsidetekst til dette lange prosadigt "Manta", tematiserende kontrast og sammenhæng mellem skinnet og substansen, overfladen og inderligheden - facaden og jeget. Opsætningen er med få linjer øverst på siden, et stort tomt siderum til refleksion /selvudfyldelse og enkeltlinjer nederst på siden. Tegnsætning og mellemrum orkestrerer teksten som et nodepartitur. Sproget er med mange, og farverige referencer til den reklameverden forfatteren har som baggrund. Bue Peiter Peitersen har tidligere modtaget litteraturprisen Bukdahls Bet for Manden i takes der forvandler


. "Manta" er hans niende digtsamling"Til den der vil overleve og elskes. En manual i guddommelighed, nem at gå til" er den selvironisk bagsidetekst til dette lange prosadigt "Manta", tematiserende kontrast og sammenhæng mellem skinnet og substansen, overfladen og inderligheden - facaden og jeget. Opsætningen er med få linjer øverst på siden, et stort tomt siderum til refleksion /selvudfyldelse og enkeltlinjer nederst på siden. Tegnsætning og mellemrum orkestrerer teksten som et nodepartitur. Sproget er med mange, og farverige referencer til den reklameverden forfatteren har som baggrund. Bue Peiter Peitersen har tidligere modtaget litteraturprisen Bukdahls Bet for Manden i takes der forvandler. "Manta" er hans niende digtsamling.

En fornøjelse at læse. Det personlige, glitrende og særprægede sprogbrug driller og forfører. Opsætningen opfordrer til leg, refleksion og fantasifuldhed. Humor og selvironi prikker til læserens ego. Hver ny gennemlæsning bliver en ny oplevelse. Og hvem kan stå imod en åbningslinje som:" Nu stiger kvinden i tung, gul victoriansk kjole ned i sminken". Udgivelsen har absolut også potentiale som analysemateriale i danskundervisningen på gymnasialt niveau.

Der er en direkte reference til neglelaksdigtet i forfatterens egen Juice


fra 2013. Peitersen sammenlignes ofte med forfattere som Peter Laugesen og Lone HørslevDer er en direkte reference til neglelaksdigtet i forfatterens egen Juice fra 2013. Peitersen sammenlignes ofte med forfattere som Peter Laugesen og Lone Hørslev.

Lektørudtalelse

Af

Heidi Mørch

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 29. nov. 2019

Litteratursiden.dk [online]

Af

Daniel Boysen (f. 1986)

2019-11-29

Point of view international [online]

Af

Thorvald Berthelsen (f. 1948)

2020-06-06

Standart

Af

Anne Skov Thomsen (f. 1990)

Årg. 34 nr. 1 (2020)


Informationer og udgaver

Bog

2019

Ebog

2019