Gå til indholdManden på altanen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

202 sider

Udgivet

2009

Originaludgave

2007


Beskrivelse


Krimi om kriminalkommissær Martin Beck og hans folks jagt på en sindssyg seksualmorder, der opskræmmer Stockholms befolkning


Anmeldelser (1)


1. jan. 1970

For læsere af nordiske kriminalromaner, der gerne vil følge politiets opklaringsarbejde ud fra en samfundskritisk vinkel.

De to romaner er selvstændige bind i tibindsserien Roman om en forbrydelse. De har fået nye oversættelser af Bjarne Nielsen, som har fornyet og moderniseret de gamle udgaver med oversættelser af Grete Juel Jørgensen. Manden på altanen udkom på dansk i 1967 med titlen Manden på balkonen. Den nye udgave har fået et forord af Jo Nesbø. Den grinende strisser udkom på dansk i 1969 med titlen Endestation mord. Den nye udgave har fået et forord af Kjell Ola Dahl. Beskrivelsen af samfundet og politimiljøet er virkelighedsnært og troværdigt, og portrætterne af hovedpersonen Martin Beck og de andre politimænd er realistiske og viser dem med almindelige menneskers reaktionsmønstre. Begge krimier har en spændende handling, der er indsat i en socialpolitisk bevidst og samfundskritisk sammenhæng. De to forfattere fornyede krimigenren, fordi de, ud over beskrivelsen af politiets opklaringsarbejde, ønskede at afsløre magtmisbrug, korruption og dobbeltmoral i det svenske samfund.

Mange kriminalforfattere er fulgt i forfatternes fodspor fx Arne Dahl, Åke Edwardson, Jan Guillou, Henning Mankell, Anne Holt og Kjell Eriksson.

Sjöwall og Wahlöös velskrevne kriminalromaner fra tresserne er klassikere indenfor krimigenren. De gamle udgaver har været meget populære og er slidt op. Romanerne er stadig aktuelle og meget læsværdige.

Lektørudtalelse

Af

Kirsten Katholm


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2012

Ebog

2013

Bog

2009

Lydbog (cd-mp3)

2009

Lydbog (cd)

2009

Lydbog (cd)

2009