Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Manden i kolonihaven : en bonderøvskrimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

224 sider

Udgivet

2016

Genre og formroman, krimi
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Krimi. Krigsveteranen Madsen forsøger at finde sig selv i et spartansk kolonihavehus. Da rigmand frister ham med lettjente penge for at skygge sin hustru, slår han til. Men da to gorillaer pludselig dukker op, må han sande, at pengene ikke var så lette endda


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2016

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 15. aug. 2016

For at få penge til udbygning af sit spartanske kolonihavehus påtager krigsveteranen Madsen sig at skygge Kristoffersens flotte hustru. Men ikke alt er, hvad det ser ud til på overfladen. Primært til mandlige krimilæsere.

I en navnløs jysk by nær Silkeborg forsøger den traumatisk stressramte Madsen med sin vennekreds at genfinde sig selv i sit lille kolonihavehus, mens han passer et halvtidsjob som natportier. Selv om krigsoplevelserne ligger år tilbage, vågner han stadig op gennemblødt af sved efter onde drømme. Trods sine problemer og tvivl lader han sig alligevel friste og overtale til at lade sig hyre af en lokal forretningsmand til at skygge dennes utro hustru. En tilsyneladende let opgave med gode sorte penge til en tiltrængt udbygning af Madsens spartanske bolig. Men sagen udvikler sig hurtigt fra utroskab til mordforsøg, smugleri og to brutale gorillaer, der gennembanker Madsen.

Forfatteren bruger selv prædikatet bonderøvskrimi og boltrer sig bevidst i det provinsielle miljø og dets omgangstone, intriger og personlige relationer. Resultatet er en gennemsnitlig letlæst krimi med fungerende personer, frisk dialog og en del action uden overdreven snørklet plot. Dertil er den behagelig fri fra femikrimiens ofte anmassende politiske korrekthed.

Af andre krimier om krigstraumer kan nævnes fx Den barmhjertige morderDen sindssyge polak


og Den sindssyge polakAf andre krimier om krigstraumer kan nævnes fx Den barmhjertige morder og .Informationer og udgaver

2016

Bog

Jens Jørgen Hansen (f. 1961-01-10)

mellemgaard, 1. udgave

2016

Ebog

Jens Jørgen Hansen (f. 1961-01-10)

mellemgaard

2018

Lydbog (net)

indlæser: Lars Junker Thiesgaard

Lytteratur

2018

Lydbog (net)

indlæser: Lars Junker Thiesgaard

AV Forlaget Den Grimme Ælling

2017

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Lars Junker Thiesgaard

AV Forlaget Den Grimme Ælling