Gå til indholdManden fra lavlandet : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

281 sider

Udgivet

2016

genre/form

romanOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Fire unges udvikling har været meget forskellig frem til deres 50-års alder. Hvordan påvirker fortiden deres nutidige liv, og hvorfor stikker den ene pludseligt af til Sydamerika? Kan man gøre op med fortiden og finde et personligt perspektiv for fremtiden?


Anmeldelser (6)


26. jan. 2016

Gennem to parallelle tidslinjer følger vi fire unges situation og relationer ca. 1980 og i nutiden. En bog for læsere af gode og spændende samtidsromaner.

De fire unges udvikling har været meget forskellige. En bliver statsminister og dræbes først i bogen, mens bogens centrale person, Palle, bliver reklamemand og gifter sig ind i en stor dansk baseret international tøjkoncernen. Palle stikker pludseligt af til Sydamerika før konens og hans 50-års fødselsdag. Det sker for at gøre op med fortiden og finde en mening med det hele. Det er hans proces - opgøret med tøjfirmaets moral og ungdommens synder samt perspektivet for fremtiden - der er bogens omdrejningspunkt. Der er klare referencer til aktuelle forhold og problemer.

Med klar aktuel baggrund og referencer til tendenser og begivenheder fra de forskellige tider fortælles en god samt både essentiel og eksistentiel historie, der også er spændende frem til afslutningen. Der er styr på sprog, plot og retning, så det er en fornøjelse at læse bogen, der også vil kunne bruges af en del læsekredse i kraft af sine vekslende handlingsspor og emner - og så er den både interessant og spændende undervejs.

Bogen ligger med det aktuelle udgangspunkt, forbindelserne til fortiden og sin gode historie fint i sporet af og i stil med Hesseldahls øvrige gode bøger, men ikke med samme spændingsformål, som de øvrige, der havde paralleller til Leif Davidsen og Jens Henrik Jensen. Her er Hesseldahl mere på egen hånd.

Lektørudtalelse

Af

Per Drustrup Larsen

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 8. feb. 2016

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 13. feb. 2016

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 7. feb. 2016

Kristeligt dagblad

Af

Svend Skriver

d. 5. feb. 2016

Weekendavisen

Af

Christian Dorph

d. 19. feb. 2016


Informationer og udgaver

Bog

2016

Lydbog (net)

2016

Lydbog (cd-mp3)

2016

Lydbog (cd)

2016

Ebog

2016