Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Manden, der kunne koge suppe på et søm : svensk folke-eventyr


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
24 sider: ill. i farver
Udgivet
2016
Ophav
Genre og form
roman, eventyr
Sværhedsgrad

for begynderlæsere, let at læse

lix: 08

let: 16

Målgruppe

For 7-8-årige

Undervisning
til skolebrug

Beskrivelse


En sen aften lukker en nærig kone en vagabond indenfor. Hun vil ikke give ham mad, men han påstår, at han kan koge suppe på et søm. En suppe så skøn, at den er en konge værdig. Kan han virkelig det?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2016

af

af

Ingelise Blom Hansen

d. 11. nov. 2016

En sen aften lukker en nærig kone en vagabond indenfor. Hun vil ikke give ham mad, men han påstår, at han kan koge suppe på et søm. En suppe så skøn, at den er en konge værdig. For begynderlæseren.

Hanne Leth genfortæller det svenske folkeeventyr om manden, der kunne koge suppe på et søm. Hvert opslag har en sammenhængende farvet illustration. Der er tekst på hver side.

En fin genfortælling af et gammelt folkeeventyr. Illustrationerne understøtter læsningen, især personernes tydelige mimik lægger lidt ekstra til fortællingen. De fleste børn er fortrolige med genren folkeeventyr, så denne bog skal nok blive læst.

Der findes mange folkeeventyr for begynderlæseren. Pandekagen der stak afGuldlok og de tre bjørne og Guldlok og de tre bjørne kan være gode budDer findes mange folkeeventyr for begynderlæseren. Pandekagen der stak af og kan være gode bud.