Gå til indholdManden der glemte han var død


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

335 sider

Udgivet

2015

genre/form

roman,

spændingOriginaludgave

2015


Beskrivelse


Danskamerikaneren Frank Iverson lider af hukommelsestab og i et forsøg på at blive kureret, flytter han tilbage til København. Her konfronteres han af fortiden, en fortid der trækker sine blodige spor tilbage til 1980'ernes New York og besættelsestidens Danmark


Anmeldelser (1)


11. jan. 2016

Genrehybrid, der elegant blander spænding, krimi noir og psykologisk drama. Hvem er den mystiske danskamerikaner Frank Iverson i virkeligheden og hvorfor lider han af hukommelsestab? Til læsere af spændingslitteratur, som gerne vil have udfordret deres typiske forventninger til genren.

I nutiden er danskamerikaneren Frank Iverson flyttet til København i forsøget på at få sin hukommelse tilbage. Han bor i en lejlighed, som har relation til et brutalt mord begået i 1945, og langsomt afdækkes Franks fortid. En fortid, der trækker spor tilbage til besættelsestiden. Der er mange træk fra noirgenren, hvor storbyen bruges som kullise i et psykologisk portræt af en mand i forfald krydret med håndgribelig spænding.

En modig og vellykket debutroman, hvor John Lorentz udfordrer både genren og læseren. Sproget er effektivt og de mange spring i tid fungerer fint. Det bedste er dog stemningen og den fornemmelse af tidslomme som fortællingen er svøbt ind i: Den moderne storby er elegant henlagt i glemslens tåger, mens Frank konfronteres af fortidens synder. Plottet er godt tænkt og hovedpersonen er gennemført og troværdig.

I forhold til noir-stemningen er der klare paralleller til en roman som Pigen med den gule hat


Haltefanden


. Besættelsestemaet, og måden København bruges som kulisse på, kan opleves på en lignende måde i HaltefandenI forhold til noir-stemningen er der klare paralleller til en roman som Pigen med den gule hat. Besættelsestemaet, og måden København bruges som kulisse på, kan opleves på en lignende måde i I forhold til noir-stemningen er der klare paralleller til en roman som Pigen med den gule hat. Besættelsestemaet, og måden København bruges som kulisse på, kan opleves på en lignende måde i Haltefanden.

Lektørudtalelse

Af

Jacob Holm Krogsøe


Informationer og udgaver

Bog

2015

Ebog

2015