Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Man lever kun to gange


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

217 sider

Udgivet

2014

Ophav

Ian Fleming(forfatter)

Rita Damm(oversætter)

Rasmus Paaske Larsen(forord, diverse)
Genre og formroman, spænding
Originaludgave

1964


Beskrivelse


James Bond finder sin ærkefjende Blofeld i Japan, hvor forbryderorganisationen Spectre har oprettet sit hovedkvarter på bunden af en vulkan


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2014

af

af

Michael Olsen

d. 13. nov. 2014

Så er han tilbage, spionen over alle spioner, Agent 007 med licens til at dræbe. Bond, James Bond. Også denne gang bliver han af Secret Service sendt ud for at bekæmpe trusler imod England og verden med høje omkostninger for ham selv. For fans af spioner og kendere af James Bond, primært mænd.

Ian Flemings bøger om James Bond har været udgivet nogle gange, og det er som om, at interessen for ham aldrig helt forsvinder. I disse udgaver er der nyt forord af Rasmus Paaske Larsen, der fortæller om bøgernes tilblivelse. "I hendes majestæts hemmelige tjeneste" ser James Bond blive sendt til Schweiz, hvor Bond under dække af at være ekspert i heraldik, skal forsøge endnu en gang at forhindre Ernst Stavro Blofelds i at gennemføre sine planer. I "Man lever kun to gange" bliver James Bond forfremmet og sendt på en diplomatisk mission til Japan. Her kommer han hurtigt på sporet af nogle mystiske hændelser på et slot og får hjælp af blandt andet ninjaer i forsøget på at gennemføre sin mission.

Man kan efterhånden godt mærke, at alderen trykker lidt. Men selv om sproget, stilen og macho-attituden måske føles lidt gammeldags, så er bøgerne stadig spændende og præsenterer Bond lidt mere realistisk, end han er i filmene.

Robert Ludlums bøger om Jason Bourne henvender sig til samme læsere.Informationer og udgaver

2014

Bog

Ian Fleming

Rosenkilde & Bahnhof, 1. RB-udgave

2016

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Carsten Warming

Rosenkilde & Bahnhof,AV Forlaget Den Grimme Ælling

2014

E-bog

Ian Fleming

Rosenkilde & Bahnhof, 2. RB-udgave

2020

Lydbog (online)

indlæser: Carsten Warming

Nota

2016

Lydbog (online)

indlæser: Carsten Warming

Lindhardt og Ringhof