Gå til indholdBøger / faglitteratur

Man kan ikke føre solen bag lyset


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

285 sider: ill. i farver

Udgivet

2007

Ophav

Johannes Møllehave(forfatter)

Beskrivelse


Samtalebog mellem Johannes Møllehave og landets 10 biskopper, hvor der gives en beskrivelse af domkirkernes historie samt der tales om tro, kærlighed, skæbne og moral


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Hans Michelsen

2008

Samtalebog mellem Johannes Møllehave og landets 10 biskopper, hvor der samtidig gives en kort beskrivelse af deres domkirker. Kan læses af alle med interesse for kirken og dens liv.

Bogen består af tre dele: Flemming Chr. Nielsen skriver om domkirken, fotografen Morten Bengtsson har taget nogle fantastiske fotografier af biskopperne og kirkerne og endelig hoveddelen, hvor Møllehave samtaler med biskopperne. De har noget på hjerte, og de fremstår med hver deres engagement og forhold til stiftet. Det kommer der en god bog ud af. Teologien er i centrum; der tales om tro og moral, skæbne og kærlighed og salmer. Lise Lotte Rebel taler om Karl Barth, Jan Lindhardt om Kierkegaard og de 7 dødssynder, Kresten Drejergaard om Kingo og Niels Henrik Arendt overvejer kirkens fremtid i dette mylder af opmærksomhedskrævende begivenheder.

Der er ikke andre samtalebøger med landets biskopper, men de er hver for sig litterært produktive. I diverse bøger kan man læse om domkirkerne, men denne bogs hovedsigte er personerne, biskopperne og deres virke.

Samtalerne guides af den meget vidende forfatter, og det lykkes i fællesskab at trække mange væsentlige problemstillinger frem uden at give dem en i denne sammenhæng unødvendig teologisk tyngde. Det er med til at gøre bogen interessant og læseværdig. De historiske afsnit er korte, men fyndige og de støttes af nogle gode fotos samt stærke protrætter af biskopperne.


Jyllands-posten

d. 10. nov. 2007

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 10. nov. 2007


Berlingske tidende

d. 1. dec. 2007

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 1. dec. 2007Informationer og udgaver

2007

Bog

Johannes Møllehave

Bindslev,dk4 media

2008

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Fjord Trier Hansen

Lydbogen.com

2008

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Fjord Trier Hansen

Audioteket

2008

Lydbog (cd)

indlæser: Fjord Trier Hansen

Audioteket

2008

Lydbog (online)

indlæser: Fjord Trier Hansen

Audioteket

2008

Lydbog (online)

indlæser: Torsten Adler

Danmarks Blindebibliotek