Gå til indholdBøger / faglitteratur

Mammen & Drescher : fra bilforretning til biltransport


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

99 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2016

Ophav

Erich Karsholt(forfatter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Historien om Mammen & Drescher tager sin begyndelse i 1896 med etableringen af en speditions- og pakhusforretning. Pga. ekspanderingen etablerer ejerne en bilforretning i 1914. Og historien om privatbilismens spæde start i Danmark samt præsentation for hedengangne danske bilmærker som JAN-bilen, triangel eller automobilfabrikken Thrige


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. feb. 2017

af

af

Lars Ovesen

d. 22. feb. 2017

For læsere med interesse indenfor dansk automobilhistorie eller for dig der er nysgerrig på den spæde start af privatbilisme i Danmark.

Historien om Mammen og Drescher tager sin begyndelse i 1896 med etableringen af en speditions- og pakhusforretning. Forretningen ekspanderer dog hurtigt og ejerne kan se muligheden i at etablere en bilforretning som bliver en realitet i 1914. Her får du historien om privatbilismens spæde start i Danmark og bliver præsenteret for hedengangne danske bilmærker som JAN-bilen, triangel eller automobilfabrikken Thrige.

Nu er jeg selv lidt af en bilnørd og med denne bog er der røget et par timer ned af "memory lane". Teksten er velskrevet, underholdende og veldokumenteret og anekdoterne står i kø for at blive fortalt. De mange billeder og annoncematerialet giver også et indblik i datidens bilforretning.

For yderligere litteratur om bilismens historie se: Semler sagaen: eller serien "Biler med sjæl".Informationer og udgaver

2016

Bog

Erich Karsholt

Strandberg, 1. udgave