Gå til indholdBøger / faglitteratur

Malurt, rabarber, morgenfrue - : lægeurtehaven ved Spøttrup Borg


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

147 sider: ill. i farver

Udgivet

2021

Ophav

Inge Kjær Kristensen(forfatter, illustrator)

Klaus Madsen(illustrator)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Med baggrund i urtehaven ved Spøttrup Borg fortælles om folkemedicin, magi og lægeurter. For læsere med kulturhistorisk interesse for anvendelse af lægeurter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. apr. 2021

af

af

Lone Krøgh

d. 13. apr. 2021

Med baggrund i urtehaven ved Spøttrup Borg fortælles om folkemedicin, magi og lægeurter. For læsere med kulturhistorisk interesse for anvendelse af lægeurter.

Bogen indledes med et kort kapitel om folketro og lægeplanter fra cirka 1500 og frem. Herefter følger bogens hovedærinde, en alfabetisk beskrivselse af udvalg på omkring 50 af de 280 lægurter fra haven ved Spøttrup Borg i Salling. Fra agermynte over følfod til vejbred fortælles om plantens navn, udbredelse, henvisning til historiske kilder om erfaringer med og virkninger af planten. Endelig er der for hver plante anført plantens nutidige brug og officielle anbefalinger eller det modsatte. Formatet er kvadratisk på 20x20 cm, papiret glittet og med farvefotografier. Forfatteren er ansat ved Museum Salling.

Som introduktion til lægeplanternes kulturhistorie og til lægeurtehaven ved Spøttrup Borg fungerer bogen udmærket og kan inspirere til videre læsning og besøg. Forsidemotivet udsender uklare signaler og er uden den store appel.

Læs mere om lægeurter generelt i fx Klassiske lægeplanterDanske klosterurter


Danmarks vilde lægeplanter


Læge- og krydderplanter fra Borgen Spøttrups urtehave


Lægeurter ved Spøttrup


, Danske klosterurter og Danmarks vilde lægeplanter. Der findes også to små uillustrerede bøger, som handler specifikt om lægeurtehaven ved Spøttrup Borg, Læge- og krydderplanter fra Borgen Spøttrups urtehave og Lægeurter ved Spøttrup, og som indeholder summariske beskrivelser af alle planterneLæs mere om lægeurter generelt i fx Klassiske lægeplanter, og Danmarks vilde lægeplanter. Der findes også to små uillustrerede bøger, som handler specifikt om lægeurtehaven ved Spøttrup Borg, Læge- og krydderplanter fra Borgen Spøttrups urtehave og Lægeurter ved Spøttrup, og som indeholder summariske beskrivelser af alle planterneLæs mere om lægeurter generelt i fx Klassiske lægeplanter, Danske klosterurter og . Der findes også to små uillustrerede bøger, som handler specifikt om lægeurtehaven ved Spøttrup Borg, Læge- og krydderplanter fra Borgen Spøttrups urtehave og Lægeurter ved Spøttrup, og som indeholder summariske beskrivelser af alle planterneLæs mere om lægeurter generelt i fx Klassiske lægeplanter, Danske klosterurter og Danmarks vilde lægeplanter. Der findes også to små uillustrerede bøger, som handler specifikt om lægeurtehaven ved Spøttrup Borg, og Lægeurter ved Spøttrup, og som indeholder summariske beskrivelser af alle planterneLæs mere om lægeurter generelt i fx Klassiske lægeplanter, Danske klosterurter og Danmarks vilde lægeplanter. Der findes også to små uillustrerede bøger, som handler specifikt om lægeurtehaven ved Spøttrup Borg, Læge- og krydderplanter fra Borgen Spøttrups urtehave og , og som indeholder summariske beskrivelser af alle planterne.Informationer og udgaver

2021

Bog

Illustrator: Klaus Madsen

Museum Salling, 1. udgave