Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Majoren og admiralinden : 16.000 sømil med "Malte II"


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
281 sider, 8 sider med tavler i farver: ill.
Udgivet
2010
Ophav
Genre og form
rejsebeskrivelser

Beskrivelse


En beretning fra en langtur juni 2004-september 2007, hvor 26 lande blev besøgt og Atlanterhavet krydset to gange. Om forberedelserne til turen, oplevelserne på selve turen og mødet med de fremmede kulturer samt afsavnet fra familien og Danmark.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2010

af

af

Birgit Hald

d. 18. maj 2010

Bogen henvender sig til alle yndere af rejseskildringer, men især vil sejlere, der drømmer om langturssejlads, glæde sig over den og suge til sig af forfatternes erfaringer.

Sejlerægteparret Per Frank Henriksen og Inger Marie Haahr startede deres sejlereventyr i Malte II, da Per blev pensioneret fra hæren i 2004. Turen kom til at vare godt tre år med flere besøg i Danmark undervejs, og den gik via Skotland, Irland, Spanien og Portugal til Kap Verde. Derfra tog de det første lange stræk over Atlanten til Caribien, og det var ikke så positiv en oplevelse som forventet, og det var medvirkende til, at de senere opgav tanken om at sejle jorden rundt. Teksten er skrevet i et godt, varieret sprog med en humoristisk tone, men det kan dog godt blive lidt trivielt i længden at læse om den ene paradisiske ankerplads efter den anden.(Eller er det bare misundelse?) Der er en del fotos af især de gode stunder om bord og på land, men kun et fåtal af dem er i farver. Forsidens flotte billede af skibet på vej ind i en caribisk ankerbugt signalerer meget præcist bogens indhold.

Der er kommet en hel del rejsebeskrivelser af langturssejlads inden for de sidste år. Denne adskiller sig fra de seneste, I samme båd, 2009, 6 år på havet, 2008 og Land i sigte, 2007 ved at fortællerne er et modent par, der det meste af tiden sejler alene.

God rejseskildring af tre års sejlads i Europa og Caribien.