Gå til indholdMagt over ret


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

250 sider

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Danmark er i opbrud, et mord vender op og ned på Helsingør, og midt i det hele forsøger Eline ølkone at få sin trygge hverdag tilbage. På trods af rammehistoriens krimielement henvender bogen sig primært til læsere af historiske romaner og slægtsromaner


Anmeldelser (1)


2. jun. 2021

Danmark er i opbrud, et mord vender op og ned på Helsingør, og midt i det hele forsøger Eline ølkone at få sin trygge hverdag tilbage. På trods af rammehistoriens krimielement henvender bogen sig primært til læsere af historiske romaner og slægtsromaner.

Mikkelsdagsaften i året 1517 passes Eline ølkone op i sin bod efter lukketid af en af byens spidser. Den gode borgmester Henrik er fuld og dameglad, og Eline slår ham med et serveringsbræt, inden hun flygter ud af huset. Næste morgen findes Henrik død på stranden. Har Eline slået ham ihjel, er det et fejlslagent røveri, hustrujalousi? For at rense sit eget navn forsøger Eline at opklare omstændighederne om mordet, men det er svært, når magt og ret ikke nødvendigvis går hånd i hånd. Samtidig forsøger karmelitermunken Poul at skaffe penge til et kollegie i København, hvor han vil undervise i en ny teologisk retning. Selvom landet er præget af uroligheder, bekymrer både Poul og Eline sig mere om de nære udfordringer.

Stilfærdig historisk krimi med masser af gamle ord og begreber, der maler fortidens Helsingør og byens beboere frem. De historiske detaljer, menneskelige relationer og nationale spændinger fylder mere end selve krimihistorien, der opklares relativt udramatisk.

Det er helt oplagt at læse forfatterens krimiserie om Elines oldemor; Elne Jeps, fx Vor Frues sorte søndag. Den fremragende serie om Eske Litle, fx Eske Litle, er også oplagtVor frues sorte søndag


Eske Litle


Det er helt oplagt at læse forfatterens krimiserie om Elines oldemor; Elne Jeps, fx Vor Frues sorte søndag. Den fremragende serie om , fx , er også oplagtDet er helt oplagt at læse forfatterens krimiserie om Elines oldemor; Elne Jeps, fx Vor Frues sorte søndag. Den fremragende serie om Eske Litle, fx Eske Litle, er også oplagt.

Lektørudtalelse

Af

Christine Christensen


Informationer og udgaver

Lydbog (cd-mp3)

2022

Lydbog (net)

2022

Bog

2021

Ebog

2021