Gå til indholdMagnus Umulius og storesøsterskandalen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

49 sider: ill. i farver

Udgivet

2011

genre/form

romanOriginaludgave

2011


Beskrivelse


Magnus går i 1. klasse. Han har en hund, der hedder Rufus, og en storesøster, der hedder Johanne. Og så er han ret umulig. Det synes Johanne i hvert fald. Især da hun får en kæreste. Magnus kommer til at lave rav i den - og Johanne er ikke glad. Magnus lægger en plan, men vil det lykkes?


Anmeldelser (1)


4. maj. 2011

Lille gennemillustreret højtlæsningsbog hvor små og store søskende vil kunne genkende sig selv - for de 5-8-årige.

Forfatteren, som debuterede i 2009, er efterhånden kendt fra flere billedbøger, senest Atjuh-Asger og det store fodboldnys, 2011. Her er han med en historie til høtlæsning, om drengen Magnus der går i 1. klasse. Han har en hund, der hedder Rufus, og en storesøster, der hedder Johanne. Og så er han ret umulig. Det synes Johanne i hvert fald. Især da hun får en kæreste. Magnus kommer til at lave rav i den - ikke med vilje, altså! Men Johanne er ikke glad, og Magnus lægger en plan. Han får både brug for alle midler for at ordne den ballade, han er skyld i. Det er en sød historie om en lille lidt irriterende lillebror, der hele tiden kommer til at lave umulige ting, men som heldigvis har hjertet på rette sted! Hele historien er gennemillustreret med sjove og fine tegninger. Illustratoren er ikke kendt fra andre billedbøger, men har tidligere illustreret en novelle af Kim Fupz i 2006. Teksten har rigtig mange sjove og charmerende højdepunkter, men er lidt for lang, også i dialogerne.

En historie om hvor svært det nogen gange kan være at være lillebror - og storesøster. Der findes flere bøger om søskendejalousi, men ingen helt med denne vinkel og for denne målgruppe.

En charmerende lille historie om den første kærlighed, en lidt uheldig lillebror og om hvordan et søskendeforhold kan være - oplæsning for de 5-8-årige.

Lektørudtalelse

Af

Lotte Lykke Simonsen


Informationer og udgaver

Bog

2011