Gå til indholdBøger / faglitteratur

Mafiaen kommer : italiensk mafia rykker nordpå i et forsvarsløst Europa : reportage


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

334 sider

Udgivet

2016

Ophav

Morten Beiter(forfatter)

Beskrivelse


Med udgangspunkt i en tidligere siciliansk mafiaboss' fortællling, beretter forfatteren om italienske mafiaorganisationers rejse fra deres udspring i Syditalien til Nordeuropa, hvor de hurtigt er ved at få fodfæste i en tid hvor grænserne mellem legalt og illegalt er i opløsning


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. jun. 2016

af

af

Kent Skov

d. 27. jun. 2016

Reportagebog om mafiaen af den danske journalist og mafiakender Morten Beiter. Bogen giver et bud på mafiaens metoder inden for økonomisk kriminalitet i Europa. For interesserede i mafiaens væsen og virke.

Morten Beiter har boet og arbejdet i Italien og er kyndig i den italienske mafias historie. Han tager afsæt i italienernes traditionelle skepsis over for deres eget statsapparat kaldet "Antistaten". MB har kontakt til en afhoppet mafioso fra Siciliens Cosa nostra, Calegero Amico. Han er tidligere politiker og entreprenør og bor nu i Tyskland. Gennem MB's samtaler med Amica får man indblik i de komplicerede magt- og forretningsforhold mellem mafiagrupperne, statsmagten og erhvervslivet. Mafiaens forretninger trives når (det politiske) statsapparat er svækket og økonomien er ustabil. MB's opfattelse er, at grænserne mellem legal og illegal økonomi og virksomhed er i opløsning i hele Europa, og det giver grobund for mafiavirksomhedens udbredelse.

MB anvender en reportageagtig og fiktionsagtig episk stil med en masse detaljer og beskrivelser, der gør bogen velegnet også til læsere af romaner om mafiaforbrydelser. En god og anderledes bog om mafiaen og dens tråde ud i andre lande.

MB har selv skrevet den fortrinlige mafiabiografi Mand af æreMafia


Cosa Nostra


. Derudover findes fx John Dickies meget gennemarbejdede standardværker Mafia og Cosa NostraMB har selv skrevet den fortrinlige mafiabiografi Mand af ære. Derudover findes fx John Dickies meget gennemarbejdede standardværker og Cosa NostraMB har selv skrevet den fortrinlige mafiabiografi Mand af ære. Derudover findes fx John Dickies meget gennemarbejdede standardværker Mafia og .


Kristeligt dagblad

d. 5. aug. 2016

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 5. aug. 2016


Weekendavisen

d. 1. jul. 2016

af

af

Mads Frese

d. 1. jul. 2016Informationer og udgaver

2016

Bog

Morten Beiter

Gyldendal

2017

Lydbog (cd-mp3)

mp3

Gyldendal

2016

E-bog

Morten Beiter

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2018

Lydbog (online)

indlæser: Morten Beiter

Nota

2017

Lydbog (online)

Morten Beiter

Gyldendal