Gå til indholdBøger / faglitteratur / biografier

Mærsk : billeder og historier fra 100 år


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

316 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2012

Genre og formbiografier, billedværker, fotografier, billedværk
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


I billeder samt tekst fortælles historien om A.P. Møller Mærsk - om rederiet og om far og søn, Arnold Peter Møller og Mærsk Mc-Kinney Møller fra 1904 til 2012


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2012

af

af

Søren Brunbech

d. 27. nov. 2012

Henvender sig både til traditionelle biografilæsere og til måske især mandlige læsere med interesse for bøger om erhvervslivet.

De to forfattere, der begge er erfarne erhvervsjournalister, tager udgangspunkt i en lang række velvalgte pressefotos fra en 100-årig periode, når de fortæller om rederivirksomheden og familien bag. De bevæger sig kronologisk frem i ti-år fra 1900, hvor den købmandsuddannede Arnold Peter Møller samme med sin fader Peter Møller grundlagde Dampskibsselskabet Svendborg og slutter ved april 2012 hvor sønnen Mærsk Mc-Kinney Møller dør og begraves under statsmandsagtige former og med stor mediebevågenhed. Med de gode billeder og den kompetente tekst får man et godt indblik i op- og nedture for den verdensomspændende virksomhed, og et indtryk af den magtfulde familie der står bag, med eksklusive forbindelser til både statsministre og kongehuset her hjemme, og til fremmede statsoverhoveder.

Andre bøger om Mærsk-koncernen med mere vægt på virksomhedskulturen er Søren Ellemose Hr. Møller : årets gang i A.P. Møller-Mærsk, 2008 og Jan Cortzen Myten Møller : han gør Danmark rigere : Mærsk Mc-Kinney Møller, 2009.

En velredigeret bog med mange gode fotos, der giver et godt indblik i udviklingen af det danske erhvervseventyr, og i familien der står bag.


Jyllands-posten

d. 25. nov. 2012

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 25. nov. 2012


Berlingske tidende

d. 4. nov. 2012

af

af

Casper Rose

d. 4. nov. 2012Informationer og udgaver

2012

Bog

Berlingske,People's Press, 1. udgave