Gå til indhold



Bøger / faglitteratur

Mærkbarhed : hvordan vi mistede følingen med livet - og hvordan vi finder den igen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

308 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2021

Ophav

Imran Rashid



(forfatter, (hovedansvarlig))

Mette Bender



(redaktør)

Naomi Gelman



(redaktør)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


En undersøgelse af de mekanismer i det moderne liv, der gør os stressede og "ude af sync". Bogen indeholder forslag til, hvordan vi kan ændre dette. For læsere, der ønsker et mere harmonisk liv med mere glæde


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj. 2021

af

af

Pernille Poulsen

d. 27. maj. 2021

En undersøgelse af de mekanismer i det moderne liv, der gør os stressede og "ude af sync". Bogen indeholder forslag til, hvordan vi kan ændre dette. For læsere, der ønsker et mere harmonisk liv med mere glæde.

Forfatterne definerer "mærkbarhed" som det aftryk, verden sætter på os af såvel positiv som negativ art. Grundtesen er, at det moderne menneske har mistet følingen med livet. Vor tids paradoks er, at vi har alt materielt, men mange mangler livstilfredshed og dybe relationer. Første del handler om biologiske, psykologiske og sociale forudsætninger for det moderne liv. Anden del fokuserer på, hvad der sker, når vi bruger timevis i den digitale verden. Den sidste del peger fremad og giver bud på mulige løsninger og redskaber til at mærke livet bedre. Imran Rashid er læge med ekspertise i digital sundhed. Han var i 2019 medforfatter til Offline



Sluk


Sunde vaner - skabt med vilje


. I 2017 udgav han Sluk og i 2020 Sunde vaner - skabt med vilje. Medforfatter er sociolog Rikke Østergaard, der bl.a har udgivet bøger om mentaliseringForfatterne definerer "mærkbarhed" som det aftryk, verden sætter på os af såvel positiv som negativ art. Grundtesen er, at det moderne menneske har mistet følingen med livet. Vor tids paradoks er, at vi har alt materielt, men mange mangler livstilfredshed og dybe relationer. Første del handler om biologiske, psykologiske og sociale forudsætninger for det moderne liv. Anden del fokuserer på, hvad der sker, når vi bruger timevis i den digitale verden. Den sidste del peger fremad og giver bud på mulige løsninger og redskaber til at mærke livet bedre. Imran Rashid er læge med ekspertise i digital sundhed. Han var i 2019 medforfatter til Offline. I 2017 udgav han og i 2020 Sunde vaner - skabt med vilje. Medforfatter er sociolog Rikke Østergaard, der bl.a har udgivet bøger om mentaliseringForfatterne definerer "mærkbarhed" som det aftryk, verden sætter på os af såvel positiv som negativ art. Grundtesen er, at det moderne menneske har mistet følingen med livet. Vor tids paradoks er, at vi har alt materielt, men mange mangler livstilfredshed og dybe relationer. Første del handler om biologiske, psykologiske og sociale forudsætninger for det moderne liv. Anden del fokuserer på, hvad der sker, når vi bruger timevis i den digitale verden. Den sidste del peger fremad og giver bud på mulige løsninger og redskaber til at mærke livet bedre. Imran Rashid er læge med ekspertise i digital sundhed. Han var i 2019 medforfatter til Offline. I 2017 udgav han Sluk og i 2020 . Medforfatter er sociolog Rikke Østergaard, der bl.a har udgivet bøger om mentalisering.

Kompetent og fascinerende indblik i det moderne menneskes vilkår. Dejligt at hvert afsnit afsluttes med spørgsmål eller øvelser, som man selv kan reflektere videre over. Bogen har sit eget site: maerkbarhed.dk.

Et slag for mere selektiv brug af teknologi findes også i Digital minimalisme



Nu


Mindfulness i hverdagen


. Derudover findes en hel del om beslægtede emner som nærvær og mindfulness. Fx Nu og Mindfulness i hverdagenEt slag for mere selektiv brug af teknologi findes også i Digital minimalisme. Derudover findes en hel del om beslægtede emner som nærvær og mindfulness. Fx og Mindfulness i hverdagenEt slag for mere selektiv brug af teknologi findes også i Digital minimalisme. Derudover findes en hel del om beslægtede emner som nærvær og mindfulness. Fx Nu og .


Sygeplejersken

Årg. 122, nr. 04 (2022)

af

af

Michala Eich

Årg. 122, nr. 04 (2022)


Jyllands-posten

d. 17. jul. 2021

af

af

Mette Præst Knudsen

d. 17. jul. 2021


Børsen

d. 17. feb. 2022

af

af

Henrik Ørholst

d. 17. feb. 2022


Børn & bøger

Årg. 75, nr. 1 (2022)

af

af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 75, nr. 1 (2022)



Informationer og udgaver

2021

Bog

Imran Rashid

Indtryk, 1. udgave

2023

Ebog

Imran Rashid

Nota

2021

Ebog

Imran Rashid

Indtryk, 1. udgave

2021

Lydbog (net)

indlæser: Imran Rashid

Indtryk

2021

Lydbog (net)

indlæser: Imran Rashid

Indtryk