Gå til indholdMærkbarhed : hvordan vi mistede følingen med livet - og hvordan vi finder den igen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

308 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


En undersøgelse af de mekanismer i det moderne liv, der gør os stressede og "ude af sync". Bogen indeholder forslag til, hvordan vi kan ændre dette. For læsere, der ønsker et mere harmonisk liv med mere glæde


Anmeldelser (5)


27. maj. 2021

En undersøgelse af de mekanismer i det moderne liv, der gør os stressede og "ude af sync". Bogen indeholder forslag til, hvordan vi kan ændre dette. For læsere, der ønsker et mere harmonisk liv med mere glæde.

Forfatterne definerer "mærkbarhed" som det aftryk, verden sætter på os af såvel positiv som negativ art. Grundtesen er, at det moderne menneske har mistet følingen med livet. Vor tids paradoks er, at vi har alt materielt, men mange mangler livstilfredshed og dybe relationer. Første del handler om biologiske, psykologiske og sociale forudsætninger for det moderne liv. Anden del fokuserer på, hvad der sker, når vi bruger timevis i den digitale verden. Den sidste del peger fremad og giver bud på mulige løsninger og redskaber til at mærke livet bedre. Imran Rashid er læge med ekspertise i digital sundhed. Han var i 2019 medforfatter til Offline


Sluk


Sunde vaner - skabt med vilje


. I 2017 udgav han Sluk og i 2020 Sunde vaner - skabt med vilje. Medforfatter er sociolog Rikke Østergaard, der bl.a har udgivet bøger om mentaliseringForfatterne definerer "mærkbarhed" som det aftryk, verden sætter på os af såvel positiv som negativ art. Grundtesen er, at det moderne menneske har mistet følingen med livet. Vor tids paradoks er, at vi har alt materielt, men mange mangler livstilfredshed og dybe relationer. Første del handler om biologiske, psykologiske og sociale forudsætninger for det moderne liv. Anden del fokuserer på, hvad der sker, når vi bruger timevis i den digitale verden. Den sidste del peger fremad og giver bud på mulige løsninger og redskaber til at mærke livet bedre. Imran Rashid er læge med ekspertise i digital sundhed. Han var i 2019 medforfatter til Offline. I 2017 udgav han og i 2020 Sunde vaner - skabt med vilje. Medforfatter er sociolog Rikke Østergaard, der bl.a har udgivet bøger om mentaliseringForfatterne definerer "mærkbarhed" som det aftryk, verden sætter på os af såvel positiv som negativ art. Grundtesen er, at det moderne menneske har mistet følingen med livet. Vor tids paradoks er, at vi har alt materielt, men mange mangler livstilfredshed og dybe relationer. Første del handler om biologiske, psykologiske og sociale forudsætninger for det moderne liv. Anden del fokuserer på, hvad der sker, når vi bruger timevis i den digitale verden. Den sidste del peger fremad og giver bud på mulige løsninger og redskaber til at mærke livet bedre. Imran Rashid er læge med ekspertise i digital sundhed. Han var i 2019 medforfatter til Offline. I 2017 udgav han Sluk og i 2020 . Medforfatter er sociolog Rikke Østergaard, der bl.a har udgivet bøger om mentaliseringForfatterne definerer "mærkbarhed" som det aftryk, verden sætter på os af såvel positiv som negativ art. Grundtesen er, at det moderne menneske har mistet følingen med livet. Vor tids paradoks er, at vi har alt materielt, men mange mangler livstilfredshed og dybe relationer. Første del handler om biologiske, psykologiske og sociale forudsætninger for det moderne liv. Anden del fokuserer på, hvad der sker, når vi bruger timevis i den digitale verden. Den sidste del peger fremad og giver bud på mulige løsninger og redskaber til at mærke livet bedre. Imran Rashid er læge med ekspertise i digital sundhed. Han var i 2019 medforfatter til Offline. I 2017 udgav han Sluk og i 2020 Sunde vaner - skabt med vilje. Medforfatter er sociolog Rikke Østergaard, der bl.a har udgivet bøger om mentalisering.

Kompetent og fascinerende indblik i det moderne menneskes vilkår. Dejligt at hvert afsnit afsluttes med spørgsmål eller øvelser, som man selv kan reflektere videre over. Bogen har sit eget site: maerkbarhed.dk.

Et slag for mere selektiv brug af teknologi findes også i Digital minimalisme


Nu


Mindfulness i hverdagen


. Derudover findes en hel del om beslægtede emner som nærvær og mindfulness. Fx Nu og Mindfulness i hverdagenEt slag for mere selektiv brug af teknologi findes også i Digital minimalisme. Derudover findes en hel del om beslægtede emner som nærvær og mindfulness. Fx og Mindfulness i hverdagenEt slag for mere selektiv brug af teknologi findes også i Digital minimalisme. Derudover findes en hel del om beslægtede emner som nærvær og mindfulness. Fx Nu og Et slag for mere selektiv brug af teknologi findes også i Digital minimalisme. Derudover findes en hel del om beslægtede emner som nærvær og mindfulness. Fx Nu og Mindfulness i hverdagen.

Lektørudtalelse

Af

Pernille Poulsen

Sygeplejersken

Af

Michala Eich

Årg. 122, nr. 04 (2022)

Jyllands-posten

Af

Mette Præst Knudsen

d. 17. jul. 2021

Børsen

Af

Henrik Ørholst

2022-02-17

Børn & bøger

Af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 75, nr. 1 (2022)


Informationer og udgaver

Ebog

2023

Ebog

2021

Bog

2021

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2021