Gå til indholdMænds minde : erindringsportrætter


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

103 sider

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


27 korte personlige erindringsportrætter om nu afdøde danskere, som forfatteren har mødt og mener har været med til at udbygge demokratiet


Anmeldelser (2)


20. sep. 2017

27 korte erindringsportrætter om danskere, som ifølge forfatteren har været med til at udbygge demokratiet. Henvender sig til læsere af biografier og med interesse for bl.a. den danske højskolebevægelse.

Tidligere politiker, undervisningsdirektør og præst Asger Baunsbak-Jensen beretter om 27 afdøde danskere han alle har mødt. Kendetegnet for dem alle er deres fremtrædende plads i det danske samfund gennem mange år og deres evne til at arbejde for demokratiet ved siden af deres erhvervsarbejde. Hvert portræt er på mellem 2 og 5 sider og består af kortfattede biografiske oplysninger krydret med forfatterens egne erindringer om vedkommende og en vurdering af deres offentlige virke. Blandt de portrætterede er bl.a. Peter Brixtofte, Martin A. Hansen og Ebbe Kløvedal Reich.

Med de korte biografiske beskrivelser og forfatterens personlige vurderinger bliver der kun kradset i overfladen. Men på trods af den stramme form formår han at sige væsentlige ord om mange af de portrætterede personer. Dermed binder forfatteren en lille kort sløjfe over et langt liv i det offentlige liv. Det gør dog ikke, at der er meget nyt, at læse som ikke er nævnt i andre artikler og bøger.

Der findes ikke anden tilsvarende portrætbog med samme fokus. Men en nutidig debatterende bog om demokrat med afsæt i højskolebevægelsen er Demokratisk dannelse


Der findes ikke anden tilsvarende portrætbog med samme fokus. Men en nutidig debatterende bog om demokrat med afsæt i højskolebevægelsen er Demokratisk dannelse.

Lektørudtalelse

Af

Michael Linde Larsen

Kristeligt dagblad

Af

Claus Grymer

d. 14. nov. 2017


Informationer og udgaver

Bog

2017