Bøger / faglitteratur / kogebøger

Mad, der får folk til at tale sammen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
349 sider: ill. i farver ; 28 cm
Udgivet
2018
Ophav
Genre og form
kogebøger, opskrifter

Beskrivelse


Inspireret af især det italienske og franske køkken præsenterer den autodidakte kok, Jørgen Smidstrup, opskrifter på alt fra appetizers og forretter over hovedretter til desserter og drinks. Med korte essays.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 20. nov. 2017

Der er ikke noget, der kan samle folk og få tungebåndene på gled som dejlig mad. Hvis man gør sig lidt umage med madlavingen og med måltidet, har man skabt basis for gode samtaler over maden. Det er vinklen i denne kogebog, som helt uundgåeligt vil inspirere køkkenskrivere på alle niveauer.

Appetizers, forretter, salater, supper, pasta, pizza, risotto, hovedretter, tilbehør, desserter, brunch, brød og drinks: Næsten alle typer mad bliver præsenteret i denne kogebog. Den er dansk og inspireret af især det italienske og franske køkken. Ud over selve opskrifterne og ledsagende fotos samt sydeuropæiske stemningsbilleder, skriver den autodidakte kok og vært bag forskellige pop up-restauranter Camillo om sin livslange passion for mad, ligesom andre skriver små essays om mad og måltider.

Dejlig og inspirerende kogebog, som er flot layoutet og har noget på hjertet. Kombinationen af nye opskrifter og gamle med et twist fungerer fint, og Camillo har en entusiastisk tilgang og en engagerende skrivestil. Forbilledligt indekseret register.

Camillo nævner selv bl.a Camilla Plum, Jamie Oliver og Paul Cunningham som inspirationskilder. Ud over disses kogebøger kan Camillos kogebog bruges sammen med kogebøger af fx Tina Hahnemann og måske af Claus Meyer.