Gå til indholdMågejægeren


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

199 sider

Udgivet

2011

genre/form

roman,

spændingOriginaludgave

2011


Beskrivelse


Den 29-årige Victor vender hjem til fødeøen Amager og bliver ansat som mågejæger i Københavns Lufthavn. Han advares mod at bevæge sig ind i en gammel terminal, men gør det alligevel i jagten på sandheden om hans fars mystiske død i lufthavnen 25 år tidligere


Anmeldelser (4)


17. jan. 2012

Kernemålgruppen er alle, som er tiltrukket af romaneksperimenter og anderledes måder at fortælle historier på samt alle der er interesserede i at følge med i nyere, danske forfattere.

Forfatteren har tidligere fået udgivet to andre romaner. Denne nye er skrevet i Københavns Lufthavn, hvor folk har kunnet følge med i processen og produktet. Han har desuden kunnet følge personalet rundt på arbejde. Bogen forgår også der, og hovedpersonen, den 29-årige Victor, vender hjem til fødeøen Amager og bliver ansat som mågejæger i og bor lige ved lufthavnen. Han advares mod at bevæge sig ind i en gammel terminal, men gør det og farer vild i underjordiske gange i jagten på sandheden bag sin fars mystiske død i lufthavnen 25 år tidligere. Det kommer der mange dramatiske optrin og farlige situationer ud af, og bogen lanceres som en tempofyldt thriller. Det er ikke helt rigtigt, for bogen ender med at være noget andet, men jeg vil ikke afsløre den overraskende slutning her. Bogen er tempofyldt og velskrevet.

Indholdsmæssigt kan jeg ikke finde direkte sammenlignelige bøger, men mht. produktionsmåde kan den paralleliseres til blogromaner, Facebook romanerne Er I der? og Dødens fotograf og lytteromaner (Hørslev), og her føjer den sig fint ind i rækken. Jeg har ikke læst forfatterens øvrige bøger.

Ikke alle bøger behøver at være krimier eller thrillere. Dette er en interessant og spændende roman med en historie i højt tempo, men det er ikke en thriller, selvom det står på bagsiden.

Lektørudtalelse

Af

Per Drustrup Larsen

Politiken

Af

Mette Højbjerg

d. 24. mar. 2012

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 3. feb. 2012

Jyllands-posten

Af

Johnny Harboe

d. 10. apr. 2012


Informationer og udgaver

Ebog

2016

Lydbog (net)

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Bog

2011