Bøger / faglitteratur

Må jeg være fri


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
160 sider: ill. (nogle i farver)
Udgivet
2015
Ophav

Beskrivelse


Består af 17 korte kapitler der belyser forholdene for homoseksuelle i Danmark nu og i den nære fortid fra forskellige vinkler.

Indhold

  • Lise Nørgaard - Matador set med homobriller

  • Axel Axgil - et internationalt homoikon

  • Forbundet af 1948 - ideerne kom fra Schweiz

  • Leif Rovsing - udelukket fordi han var homoseksuel

  • Henrik Weinø Jespersen - heteroseksuelle mænd føler sig truet

  • Bjarne Henrik Lundis - homoseksualitet et tabu i dansk fodbold

  • Michael Gravgaard - DBU skal sætte ind med oplysning

  • Camilla Andersen - det værste må være at skulle skjule sig

  • Hans Pilgaard - jeg skammede mig over at være bøsse

  • Josef - jeg forsøgte at tage mit eget liv

Se alle (17)

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juli 2015

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 20. juli 2015

Punktnedslag i homoseksuelles kamp for accept. For den interesserede borger.

Bogens 17 korte kapitler belyser forholdene for homoseksuelle i Danmark nu og i den nære fortid fra forskellige vinkler. Nogle kapitler består af korte interviews med bl.a Lise Nørgaard, der indskrev homoseksuelle i sin tv-serie Matador, den lesbiske tidligere håndboldspiller Camilla Andersen og med homoseksuelle andengenerationsindvandrere, der savner deres familiers accept. Andre kapitler er mere refererende afsnit om fortidens koryfæer som Axel Axgil og Leif Rovsing, samt om den nylige sag fra Mariager, hvor en lesbisk familie blev chikaneret.

Forfatterens personlige indignation skinner igennem, og de forskellige kapitler giver flere interessante, omend noget spredte, indblik i, hvordan homoseksualitet betragtes i fx fodboldens verden eller i indvandrerkredse.

Forfatteren har tidligere skrevet Det er kærligt mentPartnerskabOBLS - Oplysning om Bøsser og Lesbiske til Samfundet, der indeholder personlige beretninger fra LGBT-miljøet, og Partnerskab, der fokuserer på de senere års politiske udvikling for homoseksuelle. OBLS - Oplysning om Bøsser og Lesbiske til Samfundet behandler emnet mere humoristiskForfatteren har tidligere skrevet Det er kærligt ment, der indeholder personlige beretninger fra LGBT-miljøet, og , der fokuserer på de senere års politiske udvikling for homoseksuelle. OBLS - Oplysning om Bøsser og Lesbiske til Samfundet behandler emnet mere humoristiskForfatteren har tidligere skrevet Det er kærligt ment, der indeholder personlige beretninger fra LGBT-miljøet, og Partnerskab, der fokuserer på de senere års politiske udvikling for homoseksuelle. behandler emnet mere humoristisk.