Gå til indholdBøger / faglitteratur / øvelser

Må jeg hjælpe dig? : fri af depression


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

219 sider: ill.

Udgivet

2015

Ophav

Birgitte Muldbjerg(redaktør)
Genre og formøvelser
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2015

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 18. feb. 2015

Med vægt på yoga, meditation og mindfulness kommer denne bog med mange fine overvejelser omkring styrkelse af sindet hos den læser, der er ramt af stress, depression eller udbrændthed.

Forfatteren er psykiater og forsker i mindfulness. I bogens første kapitler præsenteres depression og stress; symptomer, sygdommenes forskellige sværhedsgrader og hjernens funktion. Så følger et kapitel om behovet for medicin, hvorefter de forskellige måder at arbejde med mindfulness på præsenteres i form af kapitler om yoga, meditation og kærlig venlighed. De sidste kapitler omhandler taknemmelighed, pårørende og kunsten at forblive rask. Igennem hele teksten fremhæves vigtige passager med fed ligesom teksten suppleres af citater, enkelte diagrammer og notefelter. Bagest angives links og skriftlige kilder. Hovedvægten er lagt på det teoretiske stof suppleret med enkelte øvelser.

Forfatterens livskloge overvejelser krydret med en del citater og enkelte cases fylder en stor del af bogen, hvilket gør helhedsindtrykket mindre akademisk. Til gengæld tales der meget direkte til læseren i et letforståeligt sprog, og stoffet formidles fint.

Der kommer mange bøger om mindfulness. En anden udgivelse der også beskæftiger sig målrettet med anvendelse af mindfulness i forbindelse med depression og stress er Bevidst nærvær, der dog har en mere akademisk tilgang til emnet.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. okt. 2016

af

af

Merete Trap

d. 18. okt. 2016

Mindfulness, meditation og yoga kan være til hjælp for mennesker der er deprimerede, stressede eller på anden måde sidder fast. Læsebearbejdet udgave af Må jeg hjælpe dig?, til læsesvage voksne.

Sidder du fast, er du gået ned med stress eller depression, så er der hjælp at hente. I denne bog deler psykiater Lone Overby Fjorback ud af sin viden om meditation, mindfulness og yoga, som redskaber til at få det bedre. Bogen er delt op i 12 kapitler med overskrifter som fx "Er det stress", "Skal du have medicin" og "Kærlig venlighed - hjertets indgang til mind-fulness". En del af teksten er direkte tale, ofte sat med fed typografi. Generelt sat med en stor sats, længere ord er delt i to med bindestreg. Bogen er bearbejdet af Sanne og Poul Holm og har en lix på 25. Sidst i bogen er ord-liste med forklaring på forskellige begreber samt links. Bogen indeholder qr-kode og mp3-lydbog.

Dette er en brugbar og lettilgængelig udgivelse, som ved hjælp af det direkte sprog og den "uakademiske" tilgang til emnet, virker betryggende. Samtidig understreges det at man nogle gange har brug for medicin. Det er relevant at denne type udgivelse også bliver læsebearbejdet, så så mange som muligt kan få glæde af dem. På trods af læsebearbejdning, formår bogen at få det hele med. Fin udgivelse.

Bogen er en del af "Fag-let" serien, som også rummer titler som fx I morgen stopper jeg (mp3).Informationer og udgaver

2015

Bog

Lone Overby Fjorback

Gad, 1. udgave

2015

Bog / Lyd (cd-mp3)

mp3

Nyt Dansk Litteraturselskab,Bibliodan

2015

Ebog

Lone Overby Fjorback

Gad, 1. e-bogsudgave

2015

Punktskrift

Lone Overby Fjorback

Nota