Gå til indholdLysmordene : kriminalroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

299 sider

Udgivet

2007

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2007


Beskrivelse


Krimi fra Firenze i år 1300, hvor Dante Alighieri i slutningen af sin priorperiode skal opklare en række mord, der har forbindelse med en sammensværgelse mod paven


Anmeldelser (3)


1. jan. 1970

For at få det fulde udbytte af den meget velskrevne historiske krimi er det nødvendigt at have et ret godt kendskab til Italiens historie i 12-1300-tallet, så målgruppen er snarere historisk interesserede end vanlige krimilæsere.

Leoni fik sit store internationale gennembrud med Mosaikmordene, der også fokuserede på den korte periode, digteren Dante Alighieri var prior - en overordnet embedsmand, der også var efterforsker - i Firenze. Den nye roman starter med fundet af et skib, hvor hele besætningen er døde åbenbart samtidig. Det følges op af en række brutale mord, der peger hen mod en gruppe mennesker, der ønsker kejser Frederiks arving som hersker i stedet for paven. Leoni skriver flot og malende, så det gamle Firenze med blod og stank sanses fra alle sider, men kræver samtidig at læseren er inde i eller sætter sig ind i datidens historie, da der ingen forklaringer er på fx embedstitler eller den historiske baggrund.

I strømmen af historiske krimier ligger Leoni i den gode, men også svære ende.

En glimrende historisk krimi, der kræver en del forudsætninger af sin læser for at give det fulde udbytte.

Lektørudtalelse

Af

Per Månson

Politiken

Af

Thomas Harder

d. 3. nov. 2007

Berlingske tidende

Af

Mette Strømfeldt

d. 24. nov. 2007


Informationer og udgaver

Bog

2007