Bøger / skønlitteratur / roman

Lyset kommer langsomt : roman


Beskrivelse


En mordsigtet diplomatfrue fører Jon Bæksgård til Bagdad i 2004. Det leder ham til skandalen i Abu Ghraib, hvor næste skridt bliver forsvaret for en terrormistænkt i London i 2005. Og stadig er han selv i krise efter 11. september 2001.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2009

af

af

Birgit Sloth

d. 10. sep. 2009

Fjerde fristående bind i serien om den dansk-amerikanske advokat Jon Bækgård. De tidligere titler er Glemsel og erindring, Labyrinten og Skyggeland. Jon påtager sig sager i internationale politiske brændpunkter, og forfatteren, der er en aktiv politisk debattør, får med sin fortælling vist sagernes kompleksitet. Målgruppen er især læsere, der har lært hovedpersonen at kende i seriens første titler.

Jon er i dyb eksistentiel krise, da han bliver overtalt til at være forsvarer for en diplomatenke, som er anklaget for mordet på sin mand, en højtrangerende militærmand med tjeneste i Bagdad i 2004. Det bringer ham på en farefuld færd til den amerikanske base i Irak, og han afslører løgne og fortielser om skandalen i Abu Ghraib fængslet. Året efter tager han til London, hvor han prøver at hjælpe en terrormistænkt for bombeattentatet i undergrundsbanen. Romanen er i lange passager en spændende thriller, men handlingen brydes forstyrrende af filosofiske citater og lange drømmesekvenser, der trækker tråde til fortidens voldelige politisk/religiøse hændelser. Jon er en sympatisk, men ikke helt troværdig person. Til gengæld er miljøbeskrivelserne fyldt med atmosfære.

Der er flere romaner om terrorisme, fx John Updikes Terrorist, hvor det også er mennesket bagved handlingen der skildres. Læsere af John Le Carré vil også synes om denne serie.

Velskrevet roman med et budskab der bliver vedkommende for læseren gennem den idealistiske advokat og en thrilleragtig handling.


Berlingske tidende

d. 9. okt. 2009

af

af

Per Krogh Hansen

d. 9. okt. 2009


Kristeligt dagblad

d. 23. okt. 2009

af

af

Anders Juhl Rasmussen

d. 23. okt. 2009